| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dissabte, 30 d'abril de 2005
>

Maresme. Milà qualifica de «nyap» el projecte de la depuradora i descarta que es faci a Pineda

El conseller anuncia que les obres per canalitzar la riera d'Arenys de Munt començaran a final d'any

Ll. MARTÍNEZ / T. MÁRQUEZ. Arenys de Munt / Pineda de Mar
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va qualificar dijous en el Parlament -i ahir ho va ratificar en una visita a la comarca- que el projecte heretat per fer la depuradora de l'Alt Maresme a la pedrera de Montpalau de Pineda és un «nyap». Per Milà, que va respondre una pregunta de CiU sobre això, fer l'equipament a tres quilòmetres de la costa és irracional i va anunciar que en pocs dies se sabrà la ubicació definitiva. El conseller va visitar ahir Arenys de Munt i va anunciar que les obres de canalització de la riera començaran a final d'any.


+ El conseller Salvador Milà va visitar ahir al matí Arenys de Munt i altres poblacions de la comarca. Foto: Ll.M.
El conseller es va comprometre a informar sobre l'emplaçament de la depuradora de l'Alt Maresme durant la setmana que ve. Salvador Milà va explicar durant la seva intervenció en el Parlament el que moltes veus crítiques ja havien avançat quan es va adjudicar la planta el novembre del 2003. «Ens vam trobar un projecte de depuradora que no sabíem ni com podríem construir la planta a dalt de tot de la pedrera de Montpalau, a quilòmetres de la costa», va dir, i va afegir que «amb l'obra nova que s'adjudicarà es farà una bona planta depuradora, feta amb seny i racionalitat, feta on correspon, no a dalt de tot d'una muntanya on no hi havia ni un terreny expropiat». Milà no va voler especificar si ja hi havia una decisió ferma pel que fa a les dues ubicacions que estudia Medi Ambient des de fa mesos: uns terrenys de Malgrat a tocar del riu Tordera i uns altres a Santa Susanna, molt a prop de l'actual decantadora de Pineda. L'opció de Malgrat de Mar, feta per la mateixa alcaldessa, Conxita Campoy (PSC), és la que sembla tenir un major consens dels diferents ajuntaments que s'hauran de benficiar del nou equipament: Pineda, Malgrat, Palafolls, Calella i Santa Susanna. Es tracta d'uns terrenys erms, lluny del nucli urbà i molt propers a la llera del riu Tordera, cosa que faria possible que l'aigua tractada de la depuradora es podria abocar al riu per regenerar els aqüífers, molt malmesos. La proposta de Santa Susanna, la darrera que es va incorporar, topa amb la negativa del govern de Pineda -CiU, el PSC i ERC- perquè malgrat que els terrenys són de Santa Susanna, estan a tocar de Pineda i enganxats al municipi.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. El Maresme no és el Carib

>Medi Ambient descarta fer la depuradora a la pedrera de Montapalau de Pineda

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.