| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


dilluns, 18 d'abril de 2005
>

Milà alerta que aquest estiu serà «problemàtic» perquè el risc d'incendis es mantindrà alt

Diu que aviat se sabrà on es farà la depuradora de l'Alt Maresme

Ll. MARTÍNEZ. Santa Susanna
El conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, vaticina que aquest estiu serà «realment problemàtic» i «difícil» perquè el risc d'incendis forestals serà alt. Milà va participar ahir en una trobada a Santa Susanna amb gairebé 300 voluntaris de les dotze agrupacions de defensa forestal (ADF) que integren la federació comarcal. També va anunciar que aquesta setmana es podria decidir on es construeix la nova depuradora de l'Alt Maresme.


+ La trobada d'ADF va aplegar prop de 300 persones ahir al matí a Santa Susanna. Foto: Ll.M.
Salvador Milà va explicar que la temporada d'estiu per tot el personal que lluita per evitar els incendis forestals serà especialment difícil. «Hi ha molt de sotabosc i biomassa i el risc ja estem segurs que serà alt», va dir. Segons el conseller, les agrupacions de defensa forestal adquireixen en aquest sentit més importància que mai per la protecció i prevenció que fan pel medi natural. En la trobada que es va fer ahir a Santa Susanna i que dóna el tret de sortida a la nova temporada, hi van participar prop de 300 voluntaris de les dotze agrupacions d'ADF que hi ha a la comarca, bombers i Mossos d'Esquadra. El president de la federació comarcal, Jaume Riera, va destacar que entre els mesos de juny i octubre de l'any passat el personal va fer un total de 14.442 hores de vigilància, tasques de prevenció i d'extinció d'incendis. El conseller també va anunciar que aquesta setmana els alcaldes de l'Alt Maresme es reuniran amb la direcció general d'Urbanisme per decidir l'emplaçament definitiu de la nova depuradora i va respondre a les queixes de l'alcalde de Pineda que ha denunciat el mal estat de l'emissari que aboca mar endins les aigües residuals i que en dos anys s'ha trencat tres vegades. El conseller va recordar que el manteniment de la instal·lació correspon al Consell Comarcal i és a aquest organisme a qui s'ha de demanar responsabilitats.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.