| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dilluns, 12 de novembre de 2001
>

La setena edició dels premis Climent Mur distingeix les «dones d'or» de Santa Coloma

Rigau i De Madre van entregar els guardons de l'Àrea Cultural Oriol, dedicats a la defensa dels valors humans

CARME LÓPEZ . Santa Coloma de Gramenet
Antonia Mares, de l'Associació contra el Càncer, Juana Rubiño, veïna del Raval, i la comunitat de religioses de les Germanetes de l'Assumpció han estat guardonades per ser com són. Set persones més, tant de la ciutat com de l'àrea metropolitana de Barcelona, també han estat distingides en la setena edició dels Climent Mur. El lliurament de premis, que anualment organitza l'Àrea Cultural Oriol i que té per objectiu destacar la tasca desinteressada i solidària de veïns i veïnes en pro de la convivència, es va celebrar dissabte a la nit al Teatre Sagarra. La consellera de Benestar Social, Irene Rigau, i l'alcaldessa de Santa Coloma, Manuela de Madre, van ser les encarregades d'entregar els roures de vidre, que són el símbol de l'entitat.


+ La consellera de Benestar Social, Irene Rigau, l'alcaldessa de Santa Coloma, Manuela de Madre, i el president de l'Àrea Cultural Oriol, Josep Lluís Socías, van entregar els guardons dels premis Climent Mur dissabte a la nit, al teatre Sagarra.  Foto: C.L.
El lliurament dels premis Climent Mur sempre està marcat per l'emotivitat i pels qui, per un dia, són merescuts protagonistes sense voler-ho. En aquesta ocasió no va ser diferent i a l'escenari del Teatre Sagarra van coincidir alguns d'aquests herois de la quotidianitat. El roure de vidre símbol de l'Area Cultural Oriol i record de l'arbre centenari de Can Zam que va ser lloc de trobada dels colomencs va ser entregat a nou candidatures de Santa Coloma i les poblacions del voltant. D'entre aquests guardonats destaquen les dones que, per la seva tasca a la ciutat, han estat presentades per diferents col·lectius en aquesta edició. Antonia Mares ha tret de la seva lluita personal contra el càncer la força per ajudar malalts i familiars des de l'Associació contra el Càncer de Santa Coloma. Això, i el fet de ser fundadora i col·laboradora de l'associació de dones del Riu Sud i de l'associació de puntaires, l'ha fet mereixedora d'un dels Climent Mur del 2001. També ha estat premiat el treball constant al barri del Raval de Juana Rubiño, candidatura que ha estat presentada des del consell parroquial de l'església de Sant Jaume. I la tasca per la ciutat també ha fet que els Climent Mur distingissin en aquesta edició les Germanetes de l'Assumpció, la comunitat de cinc religioses que es dedica a l'acompanyament de malalts i gent amb pocs recursos i a l'alfabetització i formació de persones d'origen estranger. I així fins a nou guardons que, com va explicar el president de l'Àrea Cultural Oriol, Josep Lluís Socías, volen premiar «l'art de fer el bé». La consellera de Benestar Social, Irene Rigau, i l'alcaldessa de Santa Coloma, Manuela de Madre, van ser les encarregades de fer entrega dels guardons, que porten el nom del colomenc Climent Mur, infermer nascut el 1927, que va destacar per la seva tasca humanitària en favor de la gent que l'envoltava. El certamen, celebrat per primer cop l'any 1989, ja ha repartit setanta diplomes. Irene Rigau va celebrar l'existència d'aquests premis que «reconeixen la tasca silenciosa de les persones que afavoreixen la convivència», mentre que De Madre va qualificar d'«imprescindibles les entitats com l'Àrea Cultural Oriol». L'acte, presentat per Esther Romero, va omplir el Teatre Sagarra, i es va finalitzar amb l'actuació de Montserrat Español i Natàlia Pla.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>

> Distinció de les «dones d'or» de Santa Coloma

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.