| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


diumenge, 4 de gener de 2004
>

Setanta-cinc anys de tradició i pessebrisme

L'Associació Pessebrista de Tarragona ha organitzat diferents actes per commemorar el seu aniversari

ALBERT JANSÀ . Tarragona
L'Associació Pessebrista de Tarragona, que data de 1928, celebra enguany el 75è aniversari, i per aquest motiu ha organitzat diferents actes per commemorar entre altres coses el seu naixement. Així, l'associació ha organitzat una exposició de pessebres a la seva nova seu social, que es troba al número 25 de la Rambla Nova -entrada pel carrer Girona-, i que restarà oberta fins al 31 de gener. L'exposició està formada per nou diorames, fets per socis de l'entitat, on hi ha representades diferents escenes com ara l'anunciació a la Verge, l'adoració als Reis o la fugida d'Egipte.

El pessebre és una representació popular del Misteri de Nadal que tradicionalment es fa a les cases, a les esglésies i a molts altres indrets, i que evidencia el testimoni cristià a les nostres comarques des de segles immemorables. Sense data precisa enlloc, a Catalunya el testimoni més antic és en l'inventari de la Seu de Barcelona en què s'esmenta un pessebre d'orfebreria. Amb els anys, ha passat a ser una de les tradicions més arrelades a Catalunya i n'és un exemple la creació de prop d'una cinquantena d'associacions pessebristes entre les quals destaca la de Tarragona, que enguany celebra els seus 75 anys amb un total de 125 socis. Encara que, segons explica el seu president, Eugeni Bosch, «l'associació ha estat apagada aquests darrers anys», enguany ha tornat a revifar el moviment, i n'és una prova la cinquantena de persones que han participat en el concurs «on el 30 % és jovent», apunta Bosch. L'Associació Pessebrista de Tarragona ha organitzat diferents actes com l'exposició per tal de complir «un dels nostres principals objectius: fomentar aquesta tradició catalana», que segons afirma, «es veu contaminada per costums forans».

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.