| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dijous, 27 de novembre de 2003
>

El que sona més nou

Shitting Milks! en pop-rock, Relk en cançó d'autor, i Baetúria en folk guanyen el concurs de maquetes Sona 9

F.A. . Barcelona
Els maresmencs Relk, en cançó d'autor, els vallesans Shitting Milks!, en pop-rock, i els penedesencs Baetúria, en folk-noves-músiques, van ser proclamats ahir els guanyadors del III Concurs de Maquetes Sona 9 en la gala celebrada a la sala Bikini de Barcelona. Els tarragonins La Ràbia Acústica van ser guardonats amb el Premi Joves 2010 a la banda amb més projecció de futur. Sona 9, un dels aparadors més importants de la nova escena musical catalana, és el resultat de la fusió del Concurs de Maquetes d'Enderrock amb el premi Èxit de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.


+ De dalt a baix i d'esquerra a dreta: Shitting Milks!, Relk, Ràbia Acústica i Baetúria, les quatre formacions musicals guardonades amb el III Concurs de Maquetes Sona 9.  Foto: CARLES RODRÍGUEZ.



En la festa dels premis, presentada per Pere Espinosa, locutor de Catalunya Ràdio, van actuar-hi les quatre bandes catalanes premiades, acompanyades de centenars de seguidors vinguts des de les seves comarques respectives. El Sona 9 és del concurs de maquetes més important dels que es realitzen en català per a grups novells, tant per les maquetes rebudes (més de 130) com per la importància dels guardons: l'enregistrament d'un disc amb un productor professional, una gira de concerts per Catalunya amb presència als festivals més destacats, un videoclip i una campanya de promoció i publicitat als tres mitjans que organitzen el concurs. La cançó mediterrània, els ritmes electrònics i el trip-hop són les eines d'expressió musical de Relk. El grup d'Arenys de Munt que ha guanyat en l'apartat de cançó d'autor ha estat una de les propostes més arriscades, del Sona 9 daquest any amb un espectacle en directe de poesia musicada i visual, escrita pel poeta Jordi Bilbeny i interpretada per la vocalista Maira Comalat. Els finalistes, que van actuar a la final celebrada al festival Acústica de Figueres, són Albert Fibla de Barcelona, Ximo Guardiola de la Callosa d'en Sarrià i Vilella de Reus. En l'apartat de pop-rock, Shitting Milks! és una banda que no té prejudicis alhora de fusionar diferents estils com la música disco, el funk, els ritmes llatins o el rock més contundent. Els de Sant Cugat del Vallès expressen en els seus directes unes idees molt clares pel que fa al concepte musical del seu projecte. La final de pop-rock es va celebrar al Mercat de Música Viva de Vic, i la resta de candidats van ser Dèneu d'Elx, Net Flanders d'Hostalric i Dust de Sant Pere Sallavinera. Finalment, el folk que sona més nou ha estat el de Baetúria, deixant com a finalistes als russobarcelonins Yuri i la seva Orquestra de Cosmonautes, Els Groullers de Sarrià de Ter i Pell D Cabra de Mollet del Vallès, en la final a la Fira dEspectacles d'Arrel Tradicional de Manresa. La mult iformació del Vendrell Baetúria, factura un ampli ventall destils amb la música tradicional com a base, explorant terrenys musicals que van dels ritmes àrabs, al reggae, el rock, el funk i la música medieval. El jurat del Sona 9 el formen els tres promotors del concurs: el programa 3xl.net de Televisió de Catalunya, l'espai Catacrac de Catalunya Ràdio i la revista Enderrock, i a més els representants de les tres companyies discogràfiques que editen els àlbums de debut dels guanyadors (Música Global, DiscMedi i Picap), els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, Ritmes.net, Folc i Catalunya Cultura.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> El relleu de l'escena catalana

> La Ràbia Acústica, el jove

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.