| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


dissabte, 25 d'octubre de 2003
>

L'empresa de l'illa Maurici trasllada els primers micos a la granja de Camarles d'«amagat»

El conseller de Medi Ambient diu que la situació dels primats és il·legal i ordena confiscar-los

ROSER ROYO . Camarles
Els pitjors pronòstics s'han complit: els primers tres-cents micos ja han arribat a la granja de Camarles, tot i l'oposició ciutadana i la suspensió municipal de la llicència d'activitats a l'empresa. Els primats van arribar a Camarles abans-d'ahir, sense que ni l'Ajuntament ni el Departament de Medi Ambient se n'assabentessin. «Ho han fet amb nocturnitat i s'han burlat de nosaltres», va manifestar ahir el portaveu del Moviment Aturem el Centre de Primats de Camarles, Tomàs Queralt. La notícia ha provocat indignació al municipi, que en responsabilitzen el govern català, per haver registrat l'activitat del centre.


+ La gent de Camarles s'ha manifestat diverses vegades contra el centre de primats.  Foto: A.S.
Els xiscles dels micos ja es poden sentir al Pla de Bif de Camarles, on l'empresa Centre de Rechearches Primatologiques, amb seu a l'illa Maurici, ha instal·lat un centre de cria de primats destinats a l'experimentació. Tot i l'oposició popular i la suspensió cautelar de la llicència municipal d'activitats, l'empresa hi ha portat els primers 300 exemplars de macacos, i assegura que té tots els permisos en regla, fins i tot la llicència d'activitat. «La validesa d'aquesta llicència l'està examinant un jutge, i l'Ajuntament no pot revisar una llicència que ja ha donat quan és a les mans de la justícia», va dir ahir a l'Agència Catalana de Notícies un representant de l'empresa. Des del Moviment Aturem el Centre de Primats, la notícia de l'arribada dels micos es va rebre amb indignació. El portaveu de l'entitat, Tomàs Queralt, va manifestar el seu malestar: «Medi Ambient ens ha menystingut i ens ha enganyat dient-nos que el tema estava aturat», va dir en referència a la inscripció al registre dels centres de cria de la granja de Camarles per la Generalitat. Queralt també va acusar l'equip de govern, de CiU, d'actuar amb «passivitat i parsimònia». L'Ajuntament ha deixat el tema a les mans de la Generalitat i ha demanat per escrit al conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, «que tregui els micos de Camarles». A l'hora de tancar aquesta edició, agents rurals i tècnics de Medi Ambient procedien al decomís dels primats. Els tècnics determinaran, «una vegada avaluada la situació, què és millor per als animals, si traslladar-los a centres propis de la Generalitat avui mateix [ahir per al lector] o que continuïn a la mateixa explotació tot i estar decomissats, donat el darrer viatge dels animals». Espadaler va dir que els micos estan en situació il·legal i va retreure al Ministeri d'Economia que hagi permès l'entrada dels primats a l'Estat.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> «Espadaler, dimissió»

> Concentració davant la seu del govern

> Medi Ambient ordena el decomís dels micos de la granja de Camarles

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.