| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 12 de maig de 2024


dimarts, 6 de maig de 2003
>

Corominas diu en l'últim ple del mandat que Salt ha canviat més en els darrers 24 anys que en els 100 anteriors

Set dels deu regidors que pleguen van pronunciar unes paraules de comiat

MONTSE BARRERA . Salt
L'Ajuntament de Salt va fer ahir a la nit l'últim ple del mandat, en què set dels deu regidors que deixen el consistori van pronunciar unes paraules de comiat al final de l'acte. L'històric exalcalde socialista, Xavier Corominas, va assegurar que Salt ha canviat més en els darrers vint-i-quatre anys que en els cent anteriors, mentre que Baldomer Gudayol (CiU) va dir que plegava amb la recança «de no haver sabut» portar a terme el fòrum de la convivència i la immigració.


+ Fotografia de grup de nou dels deu regidors de l'Ajuntament de Salt que pleguen.  Foto: MANEL LLADÓ.
L'últim ple d'aquest mandat del consistori saltenc incloïa quatre punts de l'ordre del dia que van precedir les paraules de comiat de set dels deu regidors que pleguen. El cas de Carme Carbó (PSC) està exclòs dels regidors que pleguen, ja que és dubte perquè figura en el número deu de la llista. Els pronunciaments dels regidors sortints van ser breus i van coincidir a agrair la col·laboració dels companys regidors. Tot i que el comiat estava previst per als regidors sortints, el candidat d'ERC, Josep Viñas, va voler agrair també la col·laboració als regidors. L'històric Xavier Corominas va voler fer la seva darrera intervenció davant del consistori assegurant que la vila ha canviat més en els darrers 24 anys -des que ell és a l'Ajuntament- que en els 100 anteriors, tant pel que fa a la fesomia de la ciutat com a les persones i, fins i tot, a la cultura, va dir. Corominas va voler esmentar algunes de les seves actuacions a l'Ajuntament com el carrer Major, el passeig Ciutat de Girona, el Teatre, definir el Parc Hospitalari, el Pla Maçana, la Coma Cros, la zona esportiva i la ruta del carrilet i les vies verdes, i va oferir col·laboració al futur alcalde. Gudayol, un altre històric de la política saltenca, va expressar la seva recança per «no haver estat capaç» d'haver portat a terme el fòrum de la immigració. El regidor convergent va agrair al regidor d'ICV-IPS, Ramon Muñoz, el treball aportat en la catalanització del fòrum i va posar de relleu el fet que li havia «costat acceptar» les crítiques sobre el mateix fòrum d'alguns regidors del consistori, referint-se, especialment, a Josep Viñas. Joan Canals, regidor d'Hisenda, va acomiadar-se considerant que havia de donar pas a altres companys i va exposar la necessitat que el poble hauria de conèixer «el que és governar». David Corral (Grup Mixt), Teresa Margall (PP) i Carme Vidal (CiU), al consistori durant cinc mandats, van valorar positivament els anys en l'Ajuntament. Enric Pallàs (ERC) va d ir que es considerava «afortunat» i «privilegiat» per haver viscut vuit anys de la «transformació» de Salt.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.