| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 d'abril de 2024


dimarts, 18 de febrer de 2003
>

Curbet inicia una col·lecció de guies de vies verdes i rutes a peu

El primer títol sortirà al març i estarà dedicat a la via verda de Girona a Sant Feliu

XAVIER CASTILLÓN . Girona
Curbet Comunicació Gràfica (CCG Edicions), l'única editorial generalista que està funcionant actualment a les comarques gironines, estrenarà al març una nova col·lecció, Guies dels Quatre Cantons, que estarà dedicada bàsicament a vies verdes i rutes a peu i en bicicleta de les comarques gironines. El primer títol d'aquesta col·lecció de guies de butxaca, De Girona a Sant Feliu. A peu i en bicicleta per la via verda , és obra de l'exalcalde de Salt Xavier Corominas i l'editor Quim Curbet.

De Girona a Sant Feliu... divideix l'itinerari de la via verda, que segueix més o menys el de l'antic carrilet, en cinc trams: de Girona a Quart; de Quart a Cassà de la Selva; de Cassà a Llagostera; de Llagostera a Santa Cristina d'Aro, i de Santa Cristina a Sant Feliu de Guíxols. El llibre, il·lustrat amb nombroses fotografies, també presta una especial atenció als nuclis de Castell d'Aro, Llambilles i Solius, aquest últim sovint obviat o no gaire ben tractat en aquest tipus de guies. A la guia que Curbet editarà al març, també s'hi tracten alguns temes complementaris relacionats amb la ruta verda entre Girona i Sant Feliu de Guíxols, com ara la indústria del suro i les Gavarres. El segon títol de la col·lecció Guies dels Quatre Cantons, que es publicarà a l'abril, serà Caminant per la vall de Camprodon (80 rutes a peu), de Joan Vila. L'origen d'aquesta guia són uns tríptics d'algunes d'aquestes rutes encarregats per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. Fins ara s'havien fet prop de vint tríptics d'altres tantes rutes, però la guia de Curbet inclourà aquestes vuitanta rutes que cobreixen gairebé tota la vall. A més de les rutes pròpiament dites, el llibre inclourà informació complementària sobre la fauna, la flora i altres aspectes de la vall de Camprodon, també molt ben il·lustrats gràficament. La tercera guia de la col·lecció, que veurà la llum probablement abans de final d'any, serà la de la via verda entre Girona i Olot, que també es correspon amb l'antic traçat del carrilet. Guies dels Quatre Cantons és la sisena col·lecció que posa en marxa CCG Edicions, després de Llibres dels Quatre Cantons, Biblioteca d'Història Rural, Biblioteca de la Imagen, Quaderns de les 7 Sivelles i la Col·lecció Joan Puigbert. En només un parell d'anys, Curbet ha publicat una trentena de llibres, amb títols tan diversos com ara Receptes de cuina per a la festa major (80 propostes de restaurants gironins), Manual para la gestión de fondos y coleccion es fotográficas, la reedició del Quiosc de Just Manuel Casero, una compilació de la nova narrativa italiana (Estats crepusculars) o les memòries de Salvador Sunyer, A la vora del camí. Tot això converteix CCG en un cas únic dins del pobre panorama editorial gironí.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Els mites de Grècia i Roma i les llegendes dels catalans

> LES NOVETATS

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.