| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 22 de gener de 2019


dilluns, 10 de febrer de 2003
>

Celrà porta a terme un projecte d'anellament d'ocells per sensibilitzar sobre el medi ambient

Inclou sessions per a estudiants i la població en general

MONTSE BARRERA . Celrà
L'Ajuntament de Celrà, a partir d'un conveni amb l'Associació Galanthus, porta a terme un projecte d'anellament d'ocells que, com a continuació dels objectius que es planteja en el PALS, pretén potenciar el seu doble vessant científic i pedagògic i de sensibilització ambiental. Un tècnic anellador dedica dues sessions al mes a transmetre els seus coneixements sobre els ocells als estudiants del municipi i a la població en general.


+ Un tècnic anellador treu un ocell atrapat a la xarxa, durant una sessió amb escolars.  Foto: PALS DE CELRÀ.
L'Ajuntament de Celrà i l'Associació Galanthus van posar en funcionament una estació d'anellament científic d'ocells al municipi, un projecte que finalitzarà l'agost d'aquest any. El projecte remarca la importància del coneixemet dels ocells, tant dels nidificants com migratoris, perquè permet caracteritzar la fauna del lloc i es útil per a la gestió dels espais naturals d'una zona determinada. En aquest sentit, l'anellament d'ocells, basat en el seu marcatge individual ofereix una quantitat d'informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçament, la qual cosa permet definir les rutes migratòries de les diferents especies, així com les seves àrees de descans, oferint una informació valuosa per a la planificació de sistemes integrats d'espais protegits per a les aus. L'anellament també permet detectar la taxa de supervivència dels ocells i el seu èxit reproductor. L'estació disposa d'un tècnic que fa dues sessions d'anellament al mes. Els organitzadors han previst que aquestes sessions siguin aprofitades per un màxim nombre d'estudiant del municipi i població en general. La prioritat de les sessions s'ha donat a alumnes de l'IES i el CEIP l'Aulet, però també s'estan duent a terme visites de diferents col·lectiu del municipi i posteriorment s'obriran a tothom interessat. L'anellament d'ocells es una activitat poc estesa que requereix de personal especialitzat.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.