| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 22 de març de 2019


dijous, 3 d'octubre de 2002
>

Gestoria Cànovas de Girona, la més antiga de l'Estat en actiu, celebra els 150 anys amb l'edició d'un llibre

S'hi recull l'evolució de la ciutat i la trajectòria d'aquesta empresa familiar

LES IMATGES

MÒNICA CABRUJA . Girona
El despatx Cànovas de Girona celebra demà el 150 aniversari amb la satisfacció de ser la gestoria en actiu amb més antiguitat de l'Estat espanyol. Per materialitzar la seva història ha editat un llibre on es recullen els fets més representatius de la seva trajectòria i la transformació que ha experimentat la ciutat durant aquests anys. L'any 1852 naixia l'Agencia de Negocios Delclós, una empresa familiar que té actualment prop de seixanta treballadors en plantilla i uns 5.000 clients.


+ Plantilla del despatx Cànovas de l'any 1972, en una imatge que recull el llibre publicat, que inclou els noms del conjunt de treballadors que han passat per l'empresa. Retrat de Francesc Delclòs, la persona que va fundar fa 150 anys aquest negoci familiar. L'actual titular, Vicenç Cànovas, que forma part de la cinquena generació que se'n fa càrrec.


El despatx va unit a la vida de dues famílies, els Delclòs, procedents de Maçanet de Cabrenys, i els Cànovas, originaris del País Valencià. El fundador va ser Francesc Delclòs, i el seu nebot, Joaquim Delclòs, va donar continuïtat a l'agència. Un descendent de la família Cànovas que treballava com a dependent a l'agència es va casar amb la filla gran de Joaquim Delclòs i va continuar la tasca. Actualment el titular és Vicenç Cànovas, mentre que els seus germans Josep Maria i Leopold són al capdavant dels serveis immobiliaris i d'assegurances. Es tracta ja de la cinquena generació d'aquesta família que sempre s'ha mantingut al capdavant de l'empresa. Després d'haver estat emplaçada en diferents indrets de la ciutat, la gestoria Cànovas està situada des del 1970 a la plaça de la Diputació. Els seus serveis són molt variats i, entre altres, s'inclouen l'assessorament i la gestió amb un departament fiscal per a empreses, serveis fiscals, departament laboral, departament administratiu, un bufet d'advocats, un departament d'administració local, un d'auditoria i consultoria, serveis financers, i serveis immobiliaris. El llibre es distribuirà entre les persones que han passat pel despatx i a clients. La introducció ha anat a càrrec del cronista Enric Mirambell i la descripció de la trajectòria del despatx és de Josep Clara, de la UdG. El pròleg és del president de la Generalitat, Jordi Pujol. Demà Cànovas celebra els 150 anys amb una missa a la Catedral i un concert del Cor de Cambra.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.