| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de març de 2019


dijous, 19 de setembre de 2002
>

Els forenses creuen que Jubany feia hores que estava inconscient quan la van matar llançant-la des d'un terrat

L'advocat del tercer imputat qualifica de «molt estranya» la instrucció del sumari

RICARD PALOU . Mataró / Sabadell
Els forenses van determinar que la mataronina Helena Jubany feia força hores que estava inconscient quan la van matar llançant-la al buit des d'un terrat de Sabadell, al desembre passat. Aquesta tesi sembla clau per a la recent imputació d'una tercera persona, Santi Laiglesia, que s'ha declarat innocent. El seu advocat, Joaquim Escuder, que també exercia la defensa de la imputada que es va suïcidar a la presó, va qualificar ahir de «molt estranya» la instrucció del sumari, encara sota secret.


+ Helena Jubany, en una imatge extreta del seu arxiu familiar, era força coneguda a Mataró.  Foto: EL PUNT
El tercer imputat és Santi Laiglesia, un advocat de Sabadell que mantenia una relació sentimental amb Muntsa Careta. Els investigadors consideren que podria haver ajudat la seva companya a transportar el cos d'Helena Jubany des del segon pis on vivia fins al pati, situat en un quart pis d'un bloc sense ascensor. Des d'un primer moment, i un cop coneguts els resultats de l'autòpsia, es va dubtar de la capacitat física de Careta -una dona menuda- per traslladar tota sola el cos i abocar-lo al buit després d'enlairar-lo per la barana. L'autòpsia practicada per dos metges forenses i un antropòleg no deixa espai per al dubte i indica que Helena Jubany havia d'estar inconscient, en estat gairebé comatós, quan la van estimbar des del terrat del bloc de pisos. Això es dedueix de la gran quantitat d'un fàrmac sedant que va aparèixer a l'orina del cadàver. Passen moltes hores perquè una substància com la trobada arribi a l'orina, i han de passar dies, fins i tot setmanes, perquè l'organisme l'elimini del tot. No es descarta que Jubany, que va ser vista per últim cop el matí del divendres 30 de novembre, caigués inconscient aquell mateix dia. D'altra banda, la proximitat existent entre el seu domicili i el lloc on va aparèixer el cadàver no va ser l'únic element que va propiciar la imputació de Careta. Fonts properes a la investigació han explicat que al seu pis, la policia hi va trobar un pot amb la mateixa substància que va provocar la inconsciència a Helena Jubany. La instrucció del cas L'advocat del tercer imputat, Joaquim Escuder, va proclamar ahir la innocència del seu client i va qualificar de «molt estranya» la instrucció del sumari, que continua sota secret. Escuder assegura que, quan va prendre declaració a Santi Laiglesia, el jutge Manuel Horacio García no va arribar-li a preguntar mai per la seva participació en els fets. «Ni tan sols sé de què l'acusen», va dir. L'advocat, que també exercia la defensa de Muntsa Careta, va rec ordar que la dona va mantenir la seva innocència fins que va decidir suïcidar-se a la presó. «Mai m'havia passat que un client se suïcidés en la fase d'instrucció», va afirmar. Escuder espera que s'aixequi aviat el secret de sumari per mirar-se'l «amb lupa». Assegura que la segona imputada, Ana Echaguivel, va ingressar a la presó a instàncies de l'acusació particular i en contra del parer del fiscal. Echaguivel va sortir en llibertat amb càrrecs al juny.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Helena Jubany estava inconscient quan la van matar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.