| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 22 de desembre de 2025


diumenge, 14 de juliol de 2002
>

Els cellers Camp de Tarragona i el restaurant Morros, referents de l'empenta de la Secuita

A més, al municipi funcionen altres establiments dedicats a la restauració, com el Petit Pallars, el bar restaurant El Cantó i el restaurant El Xalet, especialitzats en cuina catalana, i els més tradicionals Can Campanera, bar Mig Arc i bar del Casal

GUSTAU MORENO . La Secuita

+ Diferents imatges dels cellers Camp de Tarragona i el restaurant Morros, de la Secuita.  Foto: MONTSERRAT RIERA.


L'increment de la població ha propiciat la consolidació de diferents establiments de restauració i d'alguns bars als pobles que integren el municipi de la Secuita. Un dels locals més representatius de la nova empenta de la Secuita és el restaurant Morros, que des de febrer d'enguany va prendre el relleu a l'antic restaurant dels cellers Mitjavila. El restaurant Morros, vinculat als nous cellers Camp de Tarragona, està gestionat pel prestigiós restaurador Joan Morros, propietari d'un hotel amb el mateix nom a Torredembarra. Per la seua banda, els cellers Camp de Tarragona, que ara estan en fase d'ampliació, són responsabilitat del promotor Joan Romera i la seua filla, Ivonne Romera. L'encarregat dels cellers, Francesc Ferré, va explicar que la reforma permetrà fer des de la Secuita la fermentació per obtenir vins blancs, rosats, joves i de criança. «El raïm ens arriba des d'una finca de Santes Creus, i el celler començarà a funcionar a finals d'agost, quan ens entri el chardonnay», va avançar Ferré. Evidentment, el millor lloc per tastar i acompanyar els vins dels cellers Camp de Tarragona és el restaurant Morros, especialitzat bàsicament en carn, però sobretot en la cuina tradicional catalana i també en peix. Així, alguns dels plats de la carta són el rap amb romesco i fesols, la fideuada, el conill amb caragols, les costelles rostides, l'entrecot de vedella o el corder a la brasa. El restaurant, decorat amb motius medievals i rústics, està tancat per descans setmanal els dilluns, i s'hi pot pagar amb targeta de crèdit. Un altre restaurant de la Secuita que ha atret l'atenció dels bons gurmets és el Petit Pallars, al carrer Bogatell de la urbanització de les Creus. Propietat d'Antoni Aunós i Maria Lourdes Soro, va obrir fa sis anys per oferir la cuina tradicional catalana que ella, de formació autodidacta, va aprendre de casa seua, de la mare i l'àvia. Els millors plats de la casa són els caragols a la llauna, l'amanida tèbia amb gambetes i bolets, el bacallà amb prunes, els calamars farcits d'ànec amb poma i salsa de mel, o l'espatlleta de corder al forn. Com el restaurant Morros, el Petit Pallars també descansa els dilluns, i accepta el pagament amb targeta. Finalment, a la Secuita hi ha altres establiments que ofereixen bons dinars i sopars, amb plats i preus per a tots els gustos i butxaques, com el bar restaurant El Cantó, el restaurant El Xalet, el bar del Casal, el bar Mig Arc o Can Campanera, un dels establiments amb més tradició, que molts veïns trien per fer petar la xerrada a la seua terrassa. La gent i els pobles de les nostres comarques LA SECUITA

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.