| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dissabte, 4 d'agost de 2001
>

L'alcalde de Pineda proposa crear una comissió de seguiment de l'obra de la depuradora

La plataforma ho valora positivament alhora que demana que els col·lectors no passin per la Riera

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), té voluntat de crear una comissió de seguiment del projecte de la depuradora que la Generalitat farà al municipi. La idea és qui hi siguin representades totes les parts: partits polítics, tècnics i la plataforma Salvem la Vall de la Riera. Així ho va proposar l'alcalde a membres de la plataforma amb qui es va reunir ahir. Abans, la plataforma ciutadana havia presentat al registre de l'Ajuntament les seves al·legacions a aquest projecte. Des de la plataforma, es valora positivament la voluntat de diàleg. La secció local d'ERC també va presentar ahir al·legacions.


+ Membres de la plataforma van lliurar ahir a primera hora del matí al registre de l'Ajuntament les al·legacions al projecte de la depuradora.  Foto: M.M.
La plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda va presentar ahir al matí les seves al·legacions al projecte de la depuradora de l'Alt Maresme. La plataforma demana un estudi d'impacte ambiental per determinar l'efecte de la instal·lació dels col·lectors. Aquests col·lectors han de passar per la zona de la Riera per connectar amb la depuradora, que s'aixecarà a l'antiga pedrera de Montpalau. La plataforma proposa que els col·lectors es posin a la carretera al passeig d'Hortsavinyà. També demanen la redacció i execució d'un projecte de restauració del medi natural. Alhora es proposa transformar el passeig amb criteris naturals. Les al·legacions aposten per fer un raonament sobre la tria d'una determinada alternativa de traçat per a la instal·lació dels col·lectors. També es demana una moratòria de l'inici de l'obra, als trams afectats, fins que no es resolguin les mancances. Una altra de les al·legacions demana la incorporació del tractament terciari, així com la potenciació dels tractaments en origen de les aigües residuals industrials. David Pavón, de la plataforma, va destacar ahir després de la reunió amb l'alcalde que el govern pinedenc té voluntat de diàleg. Pavón va explicar que hi ha molts punts de coincidència entre les reivindicacions de la plataforma i la posició de l'Ajuntament. En aquest sentit, va mostrar-se força convençut que serà possible treballar conjuntament per defensar un projecte respectuós amb l'entorn. En la trobada entre l'alcalde i la plataforma es va tractar àmpliament el tema del lloc on es col·locaran els col·lectors de la depuradora. La plataforma proposa que es faci servir la carretera, el passeig d'Hortsavinyà, per col·locar els col·lectors i així no malmetre la Riera. L'alcalde va exposar que la Diputació de Barcelona, que és la titular de la via, no accepta que els col·lectors passin per la via. Joan Morell admet que el punt més delicat serà determinar per on passaran els col·lectors, encara que diu que hi haurà altres alternatives com la mateixa Riera o els camps que hi ha al costat. Morell s'ha mostrat molt disposat a establir vies de diàleg i té la voluntat de crear la comissió de seguiment del projecte. ERC, que no té representació municipal, va presentar ahir també al·legacions. El president de la secció, Francesc Mestre, afirma en el seu escrit que Pineda ha de rebre unes compensacions a canvi de tenir la depuradora, i que han d'anar destinades a millorar l'entorn de la Riera. ERC també demana un estudi sobre l'impacte que tindrà l'obra.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.