| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


divendres, 4 de març de 2005
>

Maresme. La depuradora busca casa a l'Alt Maresme

La Generalitat estudia emplaçaments a Malgrat i Santa Susanna com a alternatives a la pedrera de Pineda

TERESA MÁRQUEZ . Malgrat de Mar / Santa Susanna
La pedrera de Montpalau, l'emplaçament tradicional i consensuat de la depuradora de l'Alt Maresme, ja no sembla el millor lloc. Després d'anys de negociacions, de resoldre conflictes amb els grups ecologistes i de trobar els diners per a una obra tan complexa, ara és possible que l'equipament -reclamat des de fa tretze anys- vagi a Malgrat o a Santa Susanna. La Generalitat ha admès que els seus tècnics estudien altres llocs, però no ha dit quins. Tot i això, no és cap secret que els alcaldes d'aquestes dues poblacions han fet ofertes concretes de terrenys per a la planta. La decisió final, d'aquí a quinze dies.

Durant la inaguració de la depuradora dels dos Arenys i Canet, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va assegurar que el seu departament estava estudiant emplaçaments alternatius al proposat al començament: l'antiga pedrera de Montpalau, a Pineda. Milà va precisar que d'aquí a pocs dies es prendria una decisió per poder tirar endavant la construcció i fer realitat l'equipament el 2006. El conseller es va negar a especificar el lloc concret i fins i tot els municipis on es podria fer l'estació depuradora. Tot i això, l'oferta de terrenys que han fet Malgrat de Mar i Santa Susanna no és cap secret. Aquest segon municipi va oficialitzar la seva proposta al desembre durant una visita del president de la Generalitat, Pasqual Maragall. Terrenys ara agrícoles En aquella trobada amb els alcaldes de l'Alt Maresme, el de Santa Susanna, Joan Campolier, va proposar que la depuradora es fes en un espai -ara agrícola- a tocar de la decantadora de Pineda i, en conseqüència, molt a prop del mar. Aquest emplaçament resoldria la gran inversió que representa fer la canalització fins a la pedrera de Montpalau, a sobre de la C-32. La segona de les possibilitats que estudien els tècnics de la Generalitat és a Malgrat de Mar. En concret, en uns terrenys molt propers al pont del riu Tordera, a la carretera que va a Blanes. També és una zona qualificada com a agrícola, però són terres que fa anys que no es cultiven i on es troben els pous de captació de la dessaladora de Blanes. Aquest emplaçament resoldria el problema de reaprofitament de l'aigua, que s'abocaria al riu Tordera i podria ser utilitzada pels pagesos de la zona.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Maresme. El llast de la falta de consens

> La depuradora de l'Alt Maresme podria anar ara a Malgrat o Santa Susanna

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.