Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Un museu a l'aire lliure

Les obres reproduïdes

elmnacprenelcarrer.cat

Mil anys d'art en línia


dilluns, 18 d'octubre de 2010
Un museu a l'aire lliure. Així podem qualificar la proposta 'El MNAC pren el carrer', endegada pel Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la companyia HP (Hewlett-Packard) i Turisme de Barcelona.

La intenció és d'atansar a la gent, fins el 30 de novembre, el ric patrimoni artístic del MNAC, un museu que guarda peces d'aquests últims deu segles. vol

A tal fi s'han instal·lat en alguns punts de Barcelona trenta-tres reproduccions exactes d'obres del MNAC. Són rèpliques digitals, repartides pel districte de la Ciutat Vella i per tres dels carrers més representatius i concorreguts de la capital catalana: l'avinguda de la Diagonal, la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia.

Penjades a les façanes, cada reproducció va acompanyada d'una cartel·la amb informació en quatre llengües: català, anglès, espanyol i francès.

Les obres reproduïdes


+ Reproducció de 'Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem'. Foto: Júlia Somoza.
Les reproduccions són d'obres de grans mestres de la pintura, d'ací i de fora. Heus-ne ací unes quantes: 'Mare de Déu de la Humilitat' de Fra Angelico; 'Consagració de Sant Agustí' de Jaume Huguet; 'Retrat de cavaller' del Tintoretto; 'Sant Pau' de Diego Velázquez; 'La vicaria' de Marià Fortuny; 'Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem' de Ramon Casas; 'Dona amb barret i coll de pell' de Pablo Picasso; i 'Retrat del meu pare' de Salvador Dalí. Tot això, sense oblidar la reproducció parcial d'una de les obres mestres del gòtic europeu: les pintures murals de l'absis de Sant Climent de Taüll, amb el cèlebre pantocràtor.

elmnacprenelcarrer.cat


+ La pàgina inclou un mapa que assenyala l'emplaçament de les reproduccions.
Aquest llançament d'art al carrer té una pàgina particular: elmnacprenelcarrer.cat. Entre més coses, hi trobem una galeria fotogràfica de les reproduccions; un mapa que n'assenyala l'emplaçament; la tecnologia d'impressió emprada (HP Làtex); i el comentari, en àudio, d'algunes obres originals.

Mil anys d'art en línia


+ Pantocràtor de Sant Climent de Taüll.
Instituït el 1934, fa més de setanta-cinc anys, el MNAC ofereix una panoràmica de l'art català d'aquests últims mil anys, a més d'obres d'artistes de la resta d'Europa, sobretot renaixentistes i barroques. El fons de les col·leccions permanents consta de mil nou-centes peces, i totes es poden visualitzar de franc al portal art.mnac.cat, obert el mes de març d'enguany: les imatges, acompanyades d'una fitxa tècnica, es poden ampliar i imprimir.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

'Sant Pere i Sant Pau' del Greco, una de les obres reproduïdes.
Els Quatre Gats, bressol del modernisme: carrer de Montsió, número 3 bis, Barcelona.
Sobre 'Poble escalonat' de Joaquim Mir.
7 d'octubre: el MNAC obre una sala dedicada al pintor Joaquim Torres-Garcia.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua