| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | divendres, 22 d'octubre de 2021

 ELS TOP 7 DE Sexisme etílic 28/05/2010 00:00

El verbívor Lluís de Yzaguirre, autor del Diccionari Oficial d’Scrabble en Català, ens suggereix aquest fòrum a partir d’un rètol vist al bar del CAT, el local de Gràcia en el qual se solen celebrar els concerts del Tradicionàrius. Hi diu:

“NO ES POT ENTRAR A L’AUDITORI AMB LES BEGUDES”

Naturalment, si a la taula del costat hi ha una colla que es mata a cerveses, aquest rètol pot ser considerat discriminatori, ens diu de Yzaguirre, perquè pressuposa que es pot entrar a l’auditori amb els beguts (ells) però no pas amb les begudes (elles).

Us demanem, doncs, que exploreu amb esperit verbívor l’esquerda abismal que separa el gènere gramatical del gènere sexual. Aquesta vegada us prometem que, a banda de premiar el missatge més destacat amb un exemplar d’ A través de l’espill de Lewis Carroll (traduït per Amadeu Viana a Quaderns Crema), enviarem els millors missatges al Ministerio de Igualdad, a nom de la membressa Bibiana Aído.

 
1. Sona el móvil (Maite)

Sembre m'ha sonat molt malament quan, per quedar, ell li diu a ella "et faré una perduda". Tampoc millora quan ella li diu a ell "quan vinguis, fes-me una perduda"
2. Murris (Albert)

Sempre m'imagino en Joan Saura titllant de murris un grup de gent dient: "Sou uns putes i unes putes!" 
3. Relacions asimètriques (fff)

El mecànic ha d'estudiar mecànica, però si la mecànica s'estudia el mecànic ...; el paleta utilitza la paleta, però si la paleta utilitza al paleta ...; el caçador es pot posar la caçadora, la caçadora es pot posar el caçador, però...; el vidrier pot repassar la vidriera, però quan la vidriera repassa al vidrier ...  
4. Reduïr les baixes al mínim (Ignasi Ripoll)

També la senyora Aído hauria de recriminar a la seva companya Carme Chacón que hagi donat instruccions als comandaments a l'Afganistan a fi i efecte de reduïr les baixes al mínim. És que no són prou petites? I ells que?
5. Economia o senyoretes? (Ignasi Ripoll)

A tots ens agrada que ens ofereixin primes, però el que realment desitgem és que ens toqui la grossa. 
6. Col·legi oficial (jms)

Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya: vet aquí un altre exemple de llenguatge no sexista, per bé que un xic enrevessat.
7. Sortida (Xeiè)

Em ve a la memòria un clàssic dels acudits de sobretaula: Un, que a la discoteca, demana on és la sortida? I li diuen: - Aquella del jersey blau. - No, no, la d'emergència? - ...ah! aquella de les faldilles negres.............

Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.