EL BAR SOTA LA MAR
Stefano Benni
15,00 €

Heus aquí El bar sota la mar, un magnífic retaule de personatges estrafolaris, un recull que inclou totes les variants de la narrativa breu, des de la nouvelle fins al relat epigramàtic, des de la paròdia de gèneres a l'al·legoria políticament incorrecta. De fet, El bar sota la mar és una mostra paradigmàtica de la narrativa de Benni, en la qual es conjuminen de manera ben reeixida l'esperit crític de l'intel.lectual lúcid amb un humor sovint esmolat i sarcàstic que tampoc no defuig el gir rabelaisià, digne d'un film deFellini.
Sí, tot pot ocórrer al bar sota la mar. Un bar al qual tots voldríem anar a raure, una nit, per escoltar els relats de l'amo del bar, de l'home amb barret, de l'home amb la gardènia, de la sirena, del mariner, de l'home invisible, de la vamp i dels altres misteriosos parroquians.

Llibre de la setmana Vilaweb Lletres (17-25 d'octubre).

Més de 37 edicions venudes a Itàlia!

Col·lecció Biblioteca Raixa, 166
SI NO HO DIC, REBENTE
Xavier Aliaga
12,00 €


Si no ho dic, rebente és alhora una bella història d’amor i una sàtira mordaç de la societat valenciana i les seves classes dirigents, per bé que les infàmies que hi són denunciades (especulació urbanística, degradació cultural, ruïna del sistema educatiu, cobdícia sense fre) la fan vàlida a tot arreu.
Cada vegada més rarament un escriptor com Xavier Aliaga, dotat d'un gran sentit de l'humor i una esplèndida mala llet que dosifica amb saviesa, s’atreveix a explorar la realitat amb la mirada de la puça inconformista que sent la coïssor inajornable d’anar a la recerca de la veritat.

Gran èxit de vendes al País Valencià i a les Illes.

Col·lecció Biblioteca Raixa, 167
CONTES EN FORMA DE L
Miquel de Palol
12,00 €

Després de la publicació, el 2001, d’una de les obres cimeres de la literatura occidental del nostre temps, El Troiacord, Miquel de Palol ha iniciat un nou cicle narratiu que, sota el títol genèric d’ “Exercicis sobre el punt de vista”, fou encetat amb la nouvelle "Tots els ets i uts" (publicada enguany mateix sota el títol de Les concessions), i que ara troba continuïtat en aquests Contes en forma de L, que ens ofereixen el feliç retrobament d’un dels primers escriptors de la literatura catalana amb el gènere de la narrativa breu.
Des del primer relat, que dóna resposta als interrogants que havien quedat pendents a la novel·la Ígur Neblí (una altra de les obres més importants i controvertides del nostre autor), fins al conte que tanca el llibre amb un gir il·luminador que ressitua el lector allà on menys s’esperava, Contes en forma de L ens presenta una col·lecció de peces breus que acaben conformant una mena de novel·la fragmentària, tan singular com subjugant.

Col·lecció Biblioteca Raixa, 163
LA MÚSICA DE LES CONSTEL·LACIONS
Rafel Crespí
12,00 €

A La música de les constel·lacions, Rafel Crespí conta la història de n’Eulàlia, una dona amb una vida condicionada per les contradiccions i les paradoxes, i fragmentada entre tres ciutats (Barcelona, Boston i Palma) i dos homes: en Marcel, un científic tan prestigiós i admirat com emocionalment fred, incapaç de la més mínima efusió sentimental, i pare de la filla de n’Eulàlia; i en Blai, un home afectuós però que carrega amb el pes de més d’un secret de família, com sabrem a través de la seva pròpia mare, l’altra veu que ens parla en aquesta novel·la.
A la fi de la seva narració, n’Eulàlia descobrirà que l’esdevenidor no és gratuït ni atzarós, que “la música de les constel·lacions no neix per casualitat, alguna mà divina les fa anar compassades”. Potser que la seva vida no hagi estat, en realitat, altra cosa més que una conspiració?

Col·lecció Biblioteca Raixa , 168
LAWN TENNIS
Salvador Company
12,00 €

L’elegància, la precisió, la sofisticació i el refinament són les característiques principals de la prosa de Salvador Company, i constitueixen les senyes d’identitat d’una escriptura que, amb aquest Lawn Tennis, s’endinsa amb exigència pel territori dels matisos.
Les quatre històries contingudes a Lawn Tennis admeten un mateix resum argumental. La catàstrofe de la Guerra Civil espanyola, i sobretot els densos silencis i els oblits voluntaris o involuntaris que s’han generat al seu voltant, són revisats i posats en qüestió des del moment actual per uns personatges que senten l’afany de reconstruir la veritat sobre el passat per poder entendre millor el seu present.

Col·lecció Biblioteca Raixa, 164
ABDALLAH KARIM, EL PREDICADOR
Miquel Ferrà Martorell
12,00 €

Abdallah Karim, el predicador, novel·la que s'inscriu dins el gènere que la crítica ha anomenat "història-ficció", recrea la figura del famós Abdel-Krim, que en els anys del Protectorat espanyol al Marroc s'oposà a la dominació europea sobre les terres del Rif i hi fundà una efímera república. Home culte, que havia après la llengua i la tècnica de l'adversari, desplegà una lluita desigual i aferrissada. Relatat en primera persona, aquestes pàgines ens mostren el retrat psicològic d'un home que, encara que mogut pels ideals d'un alliberament nacional, era més pràctic que visionari.

Col·lecció Biblioteca Raixa, 165
LA INDEPENDÈNCIA I LA REALITAT
Hèctor López Bofill
12,00 €

A La independència i la realitat, l'escriptor i jurista Hèctor López Bofill combina amb brillantor el rigor jurídic, l'objectivitat del discurs i l'audàcia dels plantejaments per destruir els llocs comuns que pesen sobre la idea de la independència de Catalunya i la fan aparèixer com una quimera irrealitzable. Ben al contrari, aquest llibre demostra la necessitat d'incorporar aquesta idea dins l'àmbit de les possibilitats democràticament acceptades, examina els discursos polítics i legals sobre la qüestió, sobretot, es manté dins el nivell de la concreció per tal d'evidenciar l'ampli arrelament social del projecte independentista, així com la seva viabilitat dins el marc de la legalitat vigent. La conclusió és clara i desafiant: l'emancipació nacional de Catalunya és factible a curt termini, la seva legitimitat ve avalada tant pels principis bàsics de la democràcia com pel dret internacional i la mateixa normativa constituent de la Unió Europea.

4a edició!

Recomanat pel programa Àgora del C33.

Podeu escoltar n'Hèctor Lòpez Bofill al programa Àgora del C33 del proper dilluns dia 9 de gener a les 22.00

Col·lecció Els Llibres de Pròsper, 1
NACIONALISME I REFORMA CONSTITUCIONAL
Josep Moll Marquès
10,00 €

La delicada situació política que travessava l'Estat espanyol just després de la mort del dictador Franco va forçar la inclusió, dins el text de la Constitució de 1978 avui vigent, d'un seguit d'articles i disposicions que troben explicació dins el context de l'època, però que avui només podem entendre com a rèmores d'un passat obscur, impròpies d'un Estat de dret dels nostres dies. Qüestions fonamentals com la mateixa definició d'Espanya, els drets de les nacions que en formen part, el respecte a les minories culturals i lingüístiques, la funció de l'exèrcit o la configuració del Senat, es troben avui regulades per un marc constitucional obsolet, ambigu, insuficient i del tot superat.
A Nacionalisme i reforma constitucional, Josep Moll Marquès duu a terme una lectura crítica de la Constitució espanyola, assenyalant els punts que urgeix reformar i proposant com fer-ho, amb la finalitat de superar el model esgotat de l'Estat de les autonomies per avançar cap a un Estat federalitzat, amb autèntiques quotes d'autogovern i sobirania per a les nacions que lliurement vulguin integrar-s'hi.

Recomanat pel programa Àgora del C33.

Col·lecció Els Llibres de Pròsper, 4
MASSA FOSCA
Vicenç Altaió
30,00 €

Entre l'escriptura, l'art, la ciència i el pensament, l'Obra Completa d'aquest traficant d'idees s'estructura en tres parts. En un primer estadi, els llibres publicats dins el circuit normal, entre els anys setanta i vuitanta, escriptures textualistes que marquen l'inici de la postmodernitat. Més endavant, als anys vuitanta, en plena eclosió del món de l'art dins la literatura, Altaió es converteix en un radical renovador d'aquesta dialèctica amb la publicació de textos fora del circuit convencional: llibres d'artistes, plaquettes, catàlegs, fulls volants, revistes-objecte... Finalment, el tercer és el període desconstructiu, els poemes-pedra i els textos amb mirada cega i veu afònica. Després de vint-i-cinc anys, la investigació de Vicenç Altaió representa una de les aventures més insòlites de la poesia europea on "no hi ha bellesa sense cultura".

Col·lecció Balenguera, 115
NOMS QUE PERDUREN
Josep-Lluís Carod-Rovira
12,00 €

Amb la seixantena de retrats recollits a Noms que perduren, Josep-Lluís Carod-Rovira ret homenatge a un seguit de persones (de Lluís Companys a Jordi Pujol, de Gonçal Castelló a Eliseu Climent, de Rovira i Virgili a Mario Soares, d'Andreu Nin a en Fer) que, bé sigui per la seva significació històrica, pel contingut ètic de la seva trajectòria vital o bé pel benefici col·lectiu que ha comportat la seva labor han commogut la consciència de l'autor i han marcat el seu ideari polític i les seves conviccions personals.

Col·lecció Els Llibres de Pròsper, 2
LES GENIVES CREMADES
Hèctor López Bofill
10,00 €

Les genives cremades ens proposa la particular resposta d'Hèctor López Bofill --autor també de l'assaig La independència i la realitat, que podeu trobar més avall -- a la vella i mai superada contradicció entre el desig i la realitat. Els poemes continguts a les dues parts d'aquest llibre (de vegades melancònics, molt sovint pornogràfics, i sempre devastadors) oposen, com si es tractés de les dues bandes d'un mirall, un món ideal regit només per l'exaltació dels sentits i de la llibertat individual, enfront d'un altre, molt més proper, compost de petites misèries, xantatges, avorriment i aberracions sentimentals alimentades principalment per la por.

De l'autor de La independència i la realitat.

Col·lecció Balenguera, 113
TRAMUNTANA. LES MUNTANYES DE LA MAR
Lluís Vallcaneras Nebot
35,00 €

Lluís Vallcaneras és un excursionista expert i apassionat, i autor de renom de diverses guies per conèixer les rutes de les muntanyes de Mallorca.
En aquest llibre ens ofereix el resultat d’una altra de les seves grans passions, relacionada directament amb l’anterior: la fotografia. Com diu ell mateix, per aconseguir bones instantànies no basta ser un bon fotògraf; cal, a més, suar, quedar xop, patir fred o passar la nit en un cim pelat. Així és com Lluís Vallcaneras ha anat bastint el seu arxiu gràfic, del qual ens ofereix aquí una selecció de fotos espectaculars de la serra de Tramuntana de Mallorca: muntanyes banyades pels primers raigs de sol, coves fosques i humides, cims nevats amb la mar de fons o immersos en un mar de núvols, com la imatge de la portada.

Col·lecció Manuals d'Introducció a la Naturalesa
VULGATA
Gabriel de la S.T. Sampol
7,50 €

Si la responsabilitat que recau sobre un poeta és, per antonomàsia el seu posicionament individual davant de la tradició literària de la qual procedeix i dins la qual s'inscriu, Sampol acompleix altament la comesa en oferir-nos una relectura (i també, per tant, una reescriptura) del llibre de llibres, la Bíblia. Però -com fa notar la poeta Margalida Pons en el seu il·luminador pròleg- aquesta Vulgata va encara més enllà, de manera que Sampol no es limita a reescriure el text sagrat, sinó que, en una brillant operació d'estil se n'apropia i el manipula en benefici propi -i del lector, per descomptat.

Balenguera de Poesia, 119
DICCIONARI CATALÀ-VALENCIÀ-BALEAR
600,00 €

L'obra magna de la filologia catalana, iniciada per Mn. Antoni M. Alcover i redactada per Francesc de B. Moll, amb la col·laboració de Manuel Sanchis Guarner i Anna Moll Marquès. Inventari lèxic i etimològic de la llengua catalana antiga i moderna, dialectal i literària, que consta de 10 volums, 9.850 pàgines i 160.000 articles.
En els articles que formen el Diccionari Català - Valencià - Balear es troben reunides les informacions següents:
Definició, localització (comarques on és usat el mot), documentació escrita (que dóna testimoni històric i actual de l'existència del mot), transcripció fonètica, derivats apreciatius (augmentatius, diminutius, pejoratius), sinònims, etimologia i cultura popular (en totes les seves manifestacions: refranys, cançons, danses, llegendes, supersticions, costums, eines d'arts i oficis).
Una obra única en el panorama de la lingüística mundial.
LES CENDRES
Txema Martínez Inglés
12,00 €

En aquests temps que corren, en què tot és tan vertiginós, en què el bombardeig constant d'informació s'escola al cervell només per uns segons i la soledat, l'estrès i la depressió són alguns dels principals handicaps de la societat occidental, s'agraeix trobar un temps per a la reflexió, per a les aparents futilitats de la vida quotidiana, la família, els amics, els moments desaprofitats mirant com es consumeix un bon havà, la nostàlgia de la infantesa o fins i tot les molèsties que ens ocasiona el fet de ser mortals. Es tracta, doncs, d'"aprendre a mirar, a davallar fins a les coses petites", com "una lliçó necessària per viure més feliços i lliures cada dia", perquè "celebrar els sentits és guanyar la partida al temps".

Col·lecció Els Llibres de Pròsper, 3
APLEC DE RONDAIES MALLORQUINES D'EN JORDI D'ES RACÓ
Antoni M. Alcover
30,00 € cada volum

Nova edició de les rondalles, preparada pel doctor Josep A. Grimalt amb la col·laboració de Jaume Guiscafrè, que les presenta de manera sistematitzada seguint la classificació d'Aarne-Thompson, i acompanya el text amb comentaris a dos nivells (divulgatiu i d'especialista). Reprodueix, a més, literalment les notes manuscrites de Mn. Alcover, fruit del seu treball de camp.

Vol I: Les rondalles d'animals i primera tongada de les rondalles meravelloses
Vol II: : Segona tongada de les rondalles meravelloses
Vol III: Tercera tongada de les rondalles meravelloses

Col·lecció Rondaies Mallorquines
COL·LECCIÓ SOL ALT

Narrativa per a infants de 8 a 10 anys.
COL·LECCIÓ TIRURANY
6,00 € cada volumet

Narrativa per a infants de 5 a 8 anys.

Adaptació breu i senzilla de les rondalles mallorquines, posant l'accent en els diàlegs i la descripció sintètica de les accions. Conserva la gràcia i la frescor de mossèn Alcover, però la fa accessible als lectors més joves, que disfrutaran també amb les magnífiques il·lustracions de reconeguts artistes.

El gallet, l'anyellet, la godineta i el drac
N'espirafocs
Les tres germanes i els nou gegants
En gostí lladre
En Tià del Forn d'en Mata-Ronyes
De quan el bon Jesús i Sant Pere anaven pel món
La filla del carboneret
Una madona que enganà el dimoni
Heu de creure i pensar que el Rei en Jaume...
La rabosa i l'eriçó
En Pere Tort
La Jaia Gri