Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Qui som

 •  
 • Què és VilaWeb?

  VilaWeb és un diari electrònic independent creat l'any 1995. És el primer i principal diari electrònic en català tant en nombre de lectors com en reconeixement públic.

  VilaWeb és editat per l'empresa Partal, Maresma & Associats i es reconeix com a producte en la tradició del periodisme de qualitat dels grans mitjans editats en paper així com en la cultura d'innovació d'internet.

  Tot això des de la independència empresarial i política i el compromís amb les regles i tradicions del periodisme, amb els seus lectors i amb una visió de la realitat arrelada al propi país i compromesa amb la cultura catalana al temps que oberta al món global i atenta a la seva realitat.

  Seccions i continguts

  VilaWeb s'estructura en quatre àrees principals:

  - VilaWeb.cat. El diari electrònic, amb totes les seccions d'informació i participació, actualitzades de forma permanent 24 hores al dia.

  - VilaWeb.tv. La televisió IP de VilaWeb, accessible tant a través de la web com de dispositius mòbils o televisió. [més informació]

  - MésVilaWeb. Àrea de serveis per a subscriptors, que inclou la possibilitat de crear un bloc dins VilaWeb i altres serveis exclussius. [més informació]

  - Nosaltres.cat. Directori amb més de 40.000 webs de tots els Països Catalans classificades per seccions i Àrea de petits anuncis classificats oberta als lectors de VilaWeb. Per a saber com usar millor el cercador podeu visitar les regles de funcionament.

  Seccions de VilaWeb

  Portada: S'actualitza de forma permanent. Les edicions locals de VilaWeb tenen la seva pròpia portada, amb notícies locals i generals alhora.
  Última Hora: Titulars en temps real de VilaWeb i d'altres diaris i publicacions d'arreu el país i el món. Secció patrocinada per Adif.
  Agències: Les notícies en temps real de les agències Europa Press i Agència Catalana de Notícies. VilaWeb distribueix el contingut servit per aquestes agències sense modificar-lo ni alterar-lo.
  Lesfinances: Servei de notícies de finances i informació de borsa ofert per Europa Press. Els índexs de borsa es publiquen amb deu minuts de retard respecte al parquet, pràctica habitual d'aquest tipus de serveis.
  La Premsa: Totes les notícies dels principals diaris del país i el món, accessibles des d'una mateixa pàgina en temps real.
  Reportatges i especials: Articles i sèries d'articles especials creats per la redacció de VilaWeb.

  Editorials: VilaWeb publica de forma excepcional editorials sobre temes d'actualitat. Aquests editorials reflecteixen l'opinió de l'empresa editora del diari.
  Mail Obert: La secció d'opinió de VilaWeb que es publica de forma diària els dies entre setmana. Els articles publicats en aquesta secció reflecteixen només l'opinió dels seus autors.
  Els Blocs: L'opinió dels lectors reflexada a través dels blocs de MÉSVilaWeb.

  VilaWeb Lletres: Informació de llibres i literatura actualitzada de forma permanent
  VilaWeb Tecnologia: Informació de tecnologia i internet
  Diari de l'Escola: Publicació de VilaWeb adreçada al públic escolar i que publica tres cops per setmana articles d'anàlisi sobre l'actualitat amb exercicis per a classe que ajudin a una millor comprensió de la realitat i de la pràctica periodística. Més d'un centenar d'escoles participen de forma especial en el Diari de l'Escola a través dels blocs d'Escoles en Xarxa, una iniciativa de VilaWeb, Escola Catalana-Òmnium Cultural i la Federació Escola Valenciana.
  L'Oratge: El temps que fa i farà en diverses ciutats del país i arreu del món. Patrocinat per Repsol-Ypf
  Estudia.cat: Canal dedicat a la informació sobre el món universitari, tant pel que fa a l'ensenyament regular com a màsters i postgraus. Amb la col·laboració de la Xarxa d'Universitats Joan Lluís Vives.
  Cap de 7mana: Cada cap de setmana Màrius Serra proposa un joc sobre paraules i definicions.
  Solidaritat: Informació sobre Organitzacions No Governamentals i entitats de solidaritat, en col·laboració amb la Fundació Chandra.

  Fòrum: Fòrum de debat principal de VilaWeb
  Xat: Àrea de xat oberta a tothom
  Blocs: Els blocs de MÉSVilaWeb, per als subscriptors del servei

  Llibre d'Estil: Llibre d'Estil de VilaWeb, de seguiment obligatori pels seus redactors. Podeu descarregar-lo en format pdf.
  Aclariments i Rectificacions: Bloc especial de la redacció de VilaWeb on es publiquen aclariments i rectificacions sobre notícies publicades al diari que els mereixen.
  Correu MÉSVilaWeb: Podeu tenir una adreça de correu MÉSVilaWeb a través d'aquest servidor que incorpora en català algunes de les funcionalitats més comuns dels grans servidors de correu internacional.
  Traductor: Traductor a i des del català a espanyol i anglès. Forma part del servei de subscripció MÉSVilaWeb.
  Edicions especials en .pdf: En ocasions especial VilaWeb publica unes edicions en format pdf que es poden imprimir per a llegir els seus articles, generalment d'anàlisi sobre fet excepcionals.
  Edicions per a mòbils: Servei especial de VilaWeb per a telèfons, ipods i altres eines de mobilitat
  Podcasts: Com seguir els vídeos de VilaWeb TV a través dels mòbils o els televisors gràcies al servei de podcast.
  Biblioteca Jaume Fuster: Biblioteca de VilaWeb on podeu trobar fragments de llibres en català i enllaços a webs de llibres en altres llengües.
  Especial 10 anys: Web especial amb els principals actes de celebració dels 10 anys de VilaWeb. Inclou la publicació especial del llibre The Spirit Of Catalonia de ... Trueta
  Espai VilaWeb: VilaWeb us ofereix la possibilitat de fer actes, reunions o conferències de premsa a l'Espai VilaWeb, una espectacular sala annexa a la redacció amb accés directe al carrer..
  Cursos: VilaWeb ofereix diferents tipus de cursos.

  La redacció

  VilaWeb. Diari Electrònic Independent
  Un producte de Partal, Maresma & Associats

  Editora: Assumpció Maresma Matas
  Director: Vicent Partal
  Caps de Redacció: Josep Casulleras i Roger Cassany
  Cap d'Estil: Jem Cabanes
  Redactors: Bel Zaballa, Pere Cardús, Montse Serra, Martí Crespo, Jordi Carreño.

  Publicitat i Màrqueting: Jaume Prenafeta, Montse Calopa
  Disseny: Jordi Juan
  Informàtica i sistemes: Remei Plana, Francesc Pascual
  Administració: Sandra Vilalta
  Àrea de continguts: Rosa Bargés, Lorena Pérez, Clara Fuster

  Llibre d'estil

  Consulta el nostre Llibre d'estil (pdf)

  L'empresa

  Partal, Maresma & Associats és l'empresa editora de VilaWeb. Va ser fundada el 1996 per Assumpció Maresma i Vicent Partal, que continuen sent-ne els propietaris. A més d'editar el diari també edita continguts per a altres projectes i realitza treballs d'assessorament, definició i producció de productes multimèdia per a diverses empreses i institucions. Si esteu interessats en aquests serveis podeu demanar més informació per correu.

  Publicitat

  Pots consultar la informació sobre publicitat a VilaWeb aquí.

  Contactar amb VilaWeb

  VilaWeb Partal, Maresma & Associats
  C/ Ferlandina 43
  08001 Barcelona
  Telèfon: 34 934 426 439

  Correu electrònic general: info@partal.cat
  Correu de la redacció: redaccio@partal.cat
  Correu de publicitat: publicitat@vilaweb.cat