Opinió

Albert Dasí

04.02.2012

Albert Dasí: 'Escola Valenciana és el país que serem'

Escola valenciana és el país que serem. El basteix per l'educació, naturalment. Però hi ha més. És ara mateix la pedra sobre la qual construïm el futur d'aquest país, amb coratge i una il·lusió inèdita a Europa.

Ni el PP ni el PSOE no són capaços d'imaginar fins on arribarà la feina d'aquests gegants, de corredors de fons incansables, perquè no veuen sinó un horitzó que renaix cada dia i cada curs.

Som el futur sense falques, sense condicions ni xantatges. Els polítics, la majoria d'aquests que ens governen, no en tenen ni idea, de tanta força.

No hi ha ara mateix cap model escolar amb aital passió: si Brussel·les, o Berlín, o Londres ho saberen, si conegueren els ingredients d'aquest entusiasme per l'escola i pel territori, seríem exportats com el model d'escola del segle XXI, i els finlandesos voldrien aquests mestres a les seues escoles, per treballar en cooperació, col·laborativament.

No hi ha cap altre model que puga afegir joia, goig i mediterraneïtat al coneixement…

Més encara, tota aqueixa força dels Gómez, els Moreno, els Xaqués, els Font, que són els noms visibles, són d'una pasta valenciana més forta que aquells personatges de la pel·lícula els invencibles.

I l'escola majúscula, milers de mestres, xiquets i famílies empenyen fort, sempre endavant. M'atrevesc a comparar-ho amb aquella força d'escola de la República. Però amb més recorregut, fins que governarem el país. Per l'escola, farem visible un rerepaís que el PSOE de primer, i el PP i la seua corrupció després, han volgut amagar-nos tant de temps.

Amb Escola Valenciana, com digué Pep Guardiola, som un país imparable. Per molts anys.

Editorial