Opinió

 

1/73>

Quim Torra

22.04.2014

En nom d'Acontravent, no, Sra. Sáenz de Santamaría

Hem sabut pels mitjans de comunicació que la vice-presidenta del govern espanyol faria un viatge a Barcelona, el dia de Sant Jordi i, sembla, es reuniria amb alguns editors catalans. Naturalment, aquesta invitació, a Acontravent, no ha arribat ni l'espera ningú, però volem aprofitar aquesta visita per fer una crida als editors catalans, amb l'esperança que cap dels qui la rebin no acudeixi a una obscena sessió de propaganda i d'oportunisme polític.

De què ve a parlar la senyora vice-presidenta? Del menyspreu tradicional del seu govern al llibre en català? De l'atac a la llengua a les Illes i València? De la biblioteca digital espanyola, on no hi haurà ni un títol en català? O de l'intent, gens equívoc, d'esquerdar l'escola catalana amb la llei Wert? Però per si no n'hi hagués prou, òbviament el moment polític que viu el nostre país fa d'aquesta visita un acte polític important. Es tracta d'instrumentalitzar maldestrament la cultura amb uns fins molt concrets.

El poble de Catalunya ha decidit de decidir. I en aquesta ambició hi som tots. No podem demanar als polítics allò que nosaltres no siguem capaços de fer i de comprometre'ns. Avui, la responsabilitat sobre el futur de Catalunya recau sobre cadascú de nosaltres. A Acontravent, aquest és el valor que ens condiciona el dia a dia. Ens sembla la cosa més normal del món en el moment que viu el nostre país. O és que els editors catalans, amb els llibres que publiquem, som una bombolla a part? Que no és absolutament necessari que tots, des de les responsabilitats que ocupem, tinguem com a prioritat absoluta la construcció de la sobirania catalana? Confio que sapiguem encapçalar la punta de llança del món intel·lectual al costat de la independència de Catalunya. No es vota pas cada any, la independència del teu país.


 


Aquest text ha estat publicat al bloc Editant a Contravent.

Editorial