Opinió

 

1/73>

Rafa Xambó

05.11.2013

Només hi ha una solució: eleccions immediatament

El tancament de RTVV és una provocació en tota regla. No poden tancar la televisió amb l'explicació cínica que val una quarantena de milions d'euros, si resulta que ells se n'han gastats molts més en les seues festes.


A més, no es pot tancar d'avui per demà. Hi ha un seguit d'obligacions. Per començar, la sentència del Tribunal Superior de Justícia estableix que cal readmetre els acomiadats o pagar-los les indemnitzacions corresponents per acomiadament, que són molt més altes que les que es van pagar. És a dir, tant si tanquen la televisió com si no, el consell ha de pagar totes aquestes indemnitzacions. A més, cal sumar-hi els acomiadaments que cal fer ara de tots els treballadors que queden, que són molts! A banda, les externalitzacions que s'havien pactat s'hauran de pagar o d'anul·lar d'alguna manera. Precisament, despús-demà s'havia de reunir el consell d'administració per aprovar un segon conjunt d'adjudicacions.


Per tot plegat, només hi ha una solució: eleccions immediatament. No podem aguantar més. Que deixen de fer mal al poble valencià. Eleccions com més prompte millor.


 


Rafa Xambó, representant de Compromís al consell d'administració d'RTVV.
(Comentari recollit via telefònica per la redacció de VilaWeb.)

Editorial