Opinió

 

1/73>

Vicent Moreno

14.05.2012

Vicent Moreno: 'Les famílies ja han decidit'

Feia falta anar a València per una qüestió també simbòlica. És important que la participació de la gent haja estat molta i que hagen vingut representants de partits, d'associacions i del món educatiu. I cal destacar l'aparició d'un representant de la Conselleria d'Educació, que no havia vingut mai, i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Açò demostra que, si més no, ara ens tenen en consideració, perquè som una part important del món educatiu i representem un munt d'escoles que segueixen el model educatiu pel qual apostem, que és en valencià i d'immersió. Fem que siga de qualitat l'ensenyament en valencià, i pensem que açò ens ho tenen en compte.

La nostra exigència es que repensen algunes situacions; ens diuen que els centres han de tenir autonomia. Però per a què? Un centre amb incorporació progressiva, que prenga la decisió de fer immersió, i que ho haja decidit per consens, ho ha de poder fer; la conselleria ha de donar-hi el vist-i-plau. No costa diners: no s'hi val, doncs, a dir que ara hi ha retallades i no hi ha diners, perquè tan sols és una qüestió de voler-ho autoritzar.

I una altra cosa: en el decret diuen que cal consultar les famílies. La consulta, ja és feta, perquè cada vegada que un pare va a matricular els xiquets i sol·licita de fer-ho en valencià, ja ha decidit. I hi ha més demanda que no oferta.

La societat valenciana és sensible a açò que passa, i més encara a l'escola, i s'ha adonat que els resultats bons són els del model de l'ensenyament en valencià.


Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.

Editorial