El primer infectat conegut del coronavirus 2019 és un home de cinquanta-cinc anys natural de Hubei, segons conclou una investigació del diari hongkonguès South China Morning Post.

Aquesta primera infecció va ser el 17 de novembre, i abans d’un mes després, el 15 de desembre –que fins ara es pensava que era la data en què s’havia originat la pandèmia–, el nombre de casos ja arribava a la trentena. A partir d’aleshores, els casos van anar creixent de manera exponencial, i només cinc dies després, els afectats per la Covid-19 ja arribaven a la seixantena.

La Xina encara va trigar a informar del primer cas, silenciant els metges que avisaven del nou virus, i no va ser fins el 23 de gener que no es va confinar la població de Wuhan, amb més de cinc-cents casos.

Actualment, la pandèmia es focalitza a Europa, que concentra prop del 70% de casos nous, mentre que la Xina avui només ha tingut vint-i-dos casos nous i ja es prepara per anar eliminant les mesures més restrictives.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb