ACN València .-El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha proposat aquest dimecres que en la futura reforma de la Constitució s’aprofundeixi en “la dignificació, protecció i difusió del valencià i la resta de les llengües espanyoles, perquè és l’única manera de veritat d’unir un país”. Puig ha fet aquestes declaracions durant l’acte de presa de possessió de Maria Isabel Guardiola com a nova membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Posteriorment, a preguntes dels mitjans, el cap del Consell ha dit que seria important que en el debat de la reforma constitucional es tingués present que “hi ha una llengua comuna però que a més hi ha llengües que són cooficials a diferents territoris i que seria bo que en el conjunt d’Espanya es poguessin estudiar, aprendre i estimar”.

Puig ha afegit que cal superar el maniqueisme i superar la desafecció, generant nous afectes. “No es pot estimar el que no es coneix”, ha manifestat i ha remarcat que a l’igual que s’estudien llengües estrangeres “també seria lògic que els idiomes oficials en diferents comunitats autònomes tinguessin una presencia clara no només als centres educatius sinó a les diferents institucions”. Al respecte, ha dit que seria “una qüestió d’ una normalitat aclaparadora” que es pugin utilitzar les llengües cooficials en les diferents institucions.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]