El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la població la màxima prudència i que extremi la precaució davant episodis de pluja intensa com el que pateix el País Valencià. Segons que ha dit, l’episodi està lluny d’haver acabat i ha avisat que pot registrar ‘una retroalimentació’ en les pròximes hores.

VÍDEO: La riuada s’endú un pont del segle XVI i arrossega cotxes a les Comarques Centrals del País Valencià

Puig, després d’assistir a l’obertura del curs acadèmic universitari a la Universitat Politècnica de València, ha expressat la seva solidaritat amb les persones que tenen dificultats per la gota freda i ha dit que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències treballa al costat dels consorcis de bombers i les autoritats locals en aquest episodi.

El president ha conversat aquest matí amb el batlle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i amb autoritats d’altres municipis afectats per a conèixer de primera mà els possibles incidents. Puig ha demanat a les comarques més afectades que extremin la precaució amb la finalitat que no hi hagi danys personals.

‘La Generalitat sempre estarà al costat de les persones afectades, les comarques i els equipaments’, ha dit. A més, ha recordat que tota la informació d’Emergències està a la disposició dels ajuntaments i altres institucions perquè la presa de decisions es faci ‘amb la màxima prudència’.

Segons Puig, estem passant ‘moments d’alta tensió’, com el desbordament del riu Clariano a Ontinyent, i ara s’esperen pluges intenses en les pròximes hores al sud del país.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.