El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la institució que presideix es personarà en la causa oberta arran de l’operació Erial, en la qual va ser detingut ahir l’ex-president Eduardo Zaplana per un possible delicte de blanqueig, desviament de fons i malversació.

A preguntes dels periodistes als corredors del Senat espanyol, Puig ha confirmat que la Generalitat se’n personarà perquè, ha explicat, ‘ha de recuperar els diners que hagin pogut ser sostrets’.

El dirigent socialista ha lamentat l”impacte negatiu’ que suposa la detenció de Zaplana per tot el país que, al seu parer, sortia d’una ‘travessia’ vinculada a 20 anys de ‘corrupció sistèmica’ del PP.

Sobre les informacions que apunten a una col·laboració en els últims temps de Zaplana amb Ciutadans, el president valencià ha retret expressivament el PP. ‘És d’aurora boreal’, ha assenyalat, apuntant que és ‘evident’ que el responsable polític és el PP.

Ha recalcat que va ser el PP qui, durant 20 anys, ‘ha denigrat’ el País Valencià. ‘Estem farts i indignats amb el PP, no pot continuar sense assumir les responsabilitats’, ha afegit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]