L’Ajuntament de València ha obert el termini per a demanar el xec escolar per a nens de 0 a 6 anys, una prestació que contribueix a sufragar les despeses d’ensenyament de les famílies amb menys recursos econòmics. El xec escolar ofereix una assignació màxima de 90 euros al mes en el període de setembre de 2021 a juliol de 2022.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha destacat que tant l’augment de la dotació econòmica com la seva ampliació al mes de juliol són mesures per a facilitar la conciliació i fer costat a les famílies que no poden afrontar una escolarització primerenca a causa de la seva situació de vulnerabilitat econòmica. La dotació econòmica total destinada a aquesta convocatòria és de 3.250.500 euros, després d’un augment pressupostari progressiu des de començament de mandat amb l’objectiu d’arribar a més famílies i ampliar el nombre de llars que puguin rebre l’ajuda mensual. L’any passat ja es va augmentar el nombre de famílies beneficiàries per l’augment pressupostari, però el període era de deu mensualitats, de setembre a juny.

Els interessats tindran un termini de 30 dies naturals per a cursar la petició. Pels criteris de baremació, es té en compte la renda anual familiar, l’existència de diversitat funcional, família nombrosa, o persona en situació de dependència.

Igual que en la convocatòria anterior, les bases plantegen de donar cobertura a la previsió de naixement, i les famílies en les quals hi hagi persones afectades negativament per la sol·licitud d’un ERTO per les circumstàncies sobrevingudes de la pandèmia. Com a novetat, també es contempla que algun membre de la unitat familiar es trobi en situació de desocupació.

A més, les empreses que gestionen els centres d’educació infantil estan incloses a les ajudes parèntesis del Pla Resistir pels afectats per la crisi econòmica per la pandèmia.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.