L’any passat a néixer a Xàtiva el festival Música i Lletra, un certamen dedicat a la cançó d’autor. La cita torna enguany ben consolidada i amb un músic xativí al capdavant de la direcció artística: Feliu Ventura. Entre els caps de cartell hi destaquen una dotzena de cantautors de tot el país com ara Albert Pla i Diego Cortés, Cesk Freixas, Mireia Vives i Borja Penalba, Abraham Rivas, Ses o Les Kol·lontai. A més, les veus femenines tenen un pes especialment destacat en la programació.

El certamen arrenca aquest cap de setmana amb el cicle ‘Les cançons que ens posen a MiL’, un seguit de concerts que es fan en diversos carrers i places de Xàtiva per acostar el festival a tota la ciutat i difondre els talents emergents de la cançó d’autor. Per això l’encarregat d’inaugurar el festival serà el cantant valencià Carles Pastor, que oferirà un concert dissabte a la nit a la plaça de la Bassa. Altres músics que formaran part d’aquest cicle són els valencians Pau Miquel Soler, Alfonso Copé, la catalana Sílvia Tomás Trio, el xativí Carles Vila i la cantant uruguaiana Inés Saavedra.

El punt neuràlgic del festival serà el Gran Teatre de Xàtiva, on es faran la majoria dels concerts. Aquest indret acollirà les actuacions d’Abraham Ribas i Cesk Freixas el 27 de maig, Mireia Vives i Borja Penalba el 3 de juny i el 10 de juny a la cantautora gallega Sés i Les Kol·lontai, un grup format per Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal que canten cançons sobre dones que lluiten i estimen. Finalment el festival s’acabarà el 16 de juny amb l’actuació del duet format per Albert Pla i el guitarrista Diego Cortés.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]