El nostre Premi Mapendo de Dibuix Infantil fa acte de presència, ara en la seva vuitena edició. En aquesta ocasió per tal que els nens ens parlin de la seva relació d’amistat amb els animals que tants moments de felicitat els aporten. Així que hem obert la vuitena convocatòria a fi que els nens i nenes ens parlin, a través dels seus dibuixos, de totes les vivències que el contacte amb els animals els hi han despertat: sentiments de cura, fragilitat, protecció, jocs, afecte, companyia, respecte… Ningú millor que ells per plasmar-ho en colors. El premi pretén acostar els nens a la natura, valors i sentiments a través de l’expressió plàstica amb la llibertat més gran que existeix: la de la imaginació infantil. No busquem dibuixos ben fets segons el concepte que tenim els adults, i com a prova d’això la varietat d’estil dels dibuixos premiats en altres edicions, amb guanyadors de totes les edats. Tots ells tenien quelcom en comú: transmetien l’essència de les seves emocions.

Aquest any hem avançat la convocatòria pel setembre perquè hem volgut facilitar la participació de col·lectius tals com les escoles, tallers, instituts i acadèmies de dibuix, i així donar un període més llarg perquè els educadors poguessin desenvolupar i propiciar, amb més temps, espais creatius.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb