Tots els partits de les Corts han votat contra la proposta de Vox d’implementar la censura parental al País Valencià. El PP i Ciutadans, que han donat suport a la mesura a Múrcia i que ja tenien perduda la votació perquè la dreta és minoria a la cambra, s’han afegit al PSPV, Compromís i Unides Podem.

El síndic més contundent ha estat Fran Ferri, de Compromís, que ha titllat la proposta de ‘merda’ i ha exhibit una samarreta amb el lema ‘Queer power’. També ha acusat els deu diputats de l’extrema dreta d’importar-los ‘ben poc’ els suïcidis de nens i nenes del col·lectiu LGTBI. ‘Mentre tiren aquesta merda sobre l’educació no parlen de la seua agenda oculta; una estratègia miserable amb la qual proven de tapar les seues vergonyes’, els ha etzibat.

Els altres portaveus també han criticat la proposta de l’extrema dreta. Cristina Cabezo (UP) ha dit que era ‘vergonyós’, Carlos Gracia (Cs) ha dit que era ‘pseudopolítica’ i Beatriz Gascó (PP) ho ha qualificat de ‘completament inviable’. ‘Quan baixareu del ruc de la censura parental?’, ha demanat la socialista Ana Besalduch.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb