Ortega Smith

Vox ha sol·licitat formalment als Conservadors i els Reformistes Europeus (ECR en anglès) unir-se al seu grup parlamentari a l’eurocambra. Així ho ha anunciat el partit d’extrema dreta en un comunicat avui, afirmant que s’han decantat pels conservadors després d’haver consolidat ‘el compromís del grup que els partits que l’integren, sense excepció, no interferiran en l’ordre constitucional, la integritat territorial i la sobirania dels estats membre’. Actualment el grup l’integren formacions tant diferents com els tories britànics, els ultres polonesos de Llei i Justícia o els nacionalistes flamencs de l’N-VA.

En tot cas, fonts d’ECR asseguren a l’ACN que el grup encara no ha acceptat la petició de Vox i que l’entrada de nous membres al seu espai parlamentari es decidirà la setmana vinent.

Tanmateix, la formació espanyola dona per fet que seran acceptats ja que segons explica Vox en el comunicat fet públic avui el copresident del grup, el polonès Ryszard Legutko (Llei i Justícia) els ha assegurat per carta que ‘el respecte a la integritat constitucional, democràtica i sobirana dels estats membre’ és un ‘valor fonamental’ de l’acció d’ECR.

Al seu torn, fonts de l’N-VA apunten a l’ACN que els nacionalistes flamencs encara no han decidit si seguiran o no dins de l’ECR i declinen fer cap comentari sobre la possible entrada de Vox.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.