Eleccions valencianes 28 Abril

Les sol·licituds de vot per correu registrades en les delegacions provincials de l’INE del País Valencià a data 16 d’abril ascendeixen a 162.739, enfront de les 56.484 que es van registrar en les eleccions valencianes de 2015. Un increment del 188 per cent.

Per demarcacions, s’han registrat 108.000 sol·licituds a València (+260%), 41.739 a Alacant (+114%) i 13.000 a Castelló (+84%), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Avui es tanca el termini per a sol·licitar el vot per correu per a les eleccions espanyoles i els comicis a Les Corts que se celebraran el 28 d’abril. S’ha de sol·licitar personalment en qualsevol oficina de Correus i aquesta remetrà la sol·licitud a la Direcció Provincial de l’Oficina del Cens Electoral en el termini de tres dies des de la seva presentació i, una vegada admesa la sol·licitud, ja no es pot votar de manera presencial.

Fins al 21 d’abril l’Oficina del Cens Electoral té de termini per a remetre al ciutadà -per correu certificat – la documentació electoral la recepció de la qual haurà de realitzar-se personalment i si no es trobés en el seu domicili se li deixarà avís perquè vagi a l’oficina de Correus corresponent.

Una vegada escollida la papereta s’introduirà en el sobre de votació juntament amb el certificat d’inscripció en el cens electoral, es tancarà i es remetrà a la mesa electoral que li correspongui. La data límit per a manar el correu amb els vots és el dimecres de la setmana que ve, 24 d’abril.

El Servei de Correus conservarà fins al dia de la votació tota la correspondència dirigida a les meses electorals i li les farà arribar a les 9 hores. Així mateix, seguirà donant trasllat de la qual pugui rebre’s en aquest dia fins a les 20.00. La que es rebi amb posterioritat a aquest moment la traslladarà a la Junta Electoral de Zona.

Una vegada que hagi votat l’últim elector de la mesa, es procedirà a introduir en l’urna respectiva els sobres que continguin les paperetes de vot remeses per correu.

.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb