Els vols regulars des de l’aeroport d’Andorra – la Seu d’Urgell començaran aquest mateix hivern, amb la previsió que el govern andorrà els adjudiqui durant el mes d’octubre. Així s’ha concretat avui després de la trobada entre el ministre de Presidència d’Andorra, Jordi Gallardo, i el vice-president del govern català, Jordi Puigneró. Els primers vols seran a Madrid i després s’hi afegiran altres destinacions estratègiques com París i Lisboa. El govern andorrà preveu una aportació econòmica en cas que sigui necessari de garantir la viabilitat econòmica d’aquestes operacions cobrint possibles dèficits operatius. Un conveni signat entre els dos governs permetrà d’invertir vora d’un milió d’euros en l’abastiment i il·luminació de la plataforma.

El conseller Puigneró ha assegurat que l’acord amb el govern d’Andorra és un exemple de la importància de la connectivitat i ha destacat que aquesta acció conjunta servirà per permetre als ciutadans del Pirineu de disposar de connexions amb ciutats europees des de l’aeroport de la Seu. A més a més, gràcies a les millores previstes es podrà ampliar el rang horari en en qual es podrà operar des de la plataforma a partir de l’any que ve. El ministre Gallardo ha destacat que l’aeroport és una infrastructura cabdal per desenclavar Andorra i tota l’àrea de l’Alt Urgell i el Pirineu. Un objectiu que va començar amb el primer conveni entre la Generalitat i Aeroports de Catalunya, signat el 2014 i que ara fructificarà.

Durant la trobada, ambdues delegacions també han compartit sobre les polítiques digitals, una qüestió estratègica per la Generalitat i el govern d’Andorra, i per això s’ha acordat la creació d’un grup de treball per trobar sinergies comunes en polítiques de transformació digital i innovació, així com en l’àmbit de la seguretat. Per la seva banda, Gallardo ha explicat els darrers avenços legislatius al principat, com la llei d’economia digital, emprenedoria i innovació, actius virtuals, així com les recentment aprovades Llei dels esports electrònics i certificació de la tecnologia blockchain.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.