El fabricant alemany d’automòbils Volkswagen pagarà vuit-cents trenta milions d’euros a clients alemanys afectats per la manipulació de motors dièsel, en el cas conegut com a ‘Dieselgate’, després d’arribar a un acord extrajudicial de compensació amb una associació de consumidors que representa uns quatre-cents mil clients. Segons un comunicat de l’organització Verbraucherzentrale Bundesverband (vzbv) les indemnitzacions oscil·laran entre els 1.350 i els 6.257 euros segons el model del cotxe i l’any de compra del vehicle. El cas es va descobrir quan la companyia va instal·lar un software en milions de vehicles que manipulava les dades d’emissions contaminants per superar les proves mediambientals.

En un comunicat, el grup de consum alemany ha explicat que aproximadament dos-cents seixanta mil consumidors que es van sumar al cas poden rebre entre 1.350 i 6.257 euros, segons el model i l’edat del cotxe. Aquells que vulguin refusar l’oferta encara poden presentar reclamacions individuals a l’octubre,han indicat.

Els consumidors que es van unir al cas de vzbv però no vivien a Alemanya en el moment en què van comprar el cotxe o van comprar el vehilce a partir del 2016 no estan inclosos en aquest acord. Els consumidors de Bèlgica, Itàlia, Portugal i l’estat espanyol també han denunciat el fabricant de vehicles per l’escàndol de la manipulació dels motors dièsel.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb