Vodafone ha comunicat als representants dels treballadors l’obertura d’un procediment d’acomiadament col·lectiu ‘per raons econòmiques, productives i organitzatives’ que afectarà un màxim de 1.200 treballadors, el 23,5% de la plantilla. L’operador ha detallat que ha convocat els sindicats per iniciar a finals de gener el període de consultes d’aquest Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), un procés que es perllongarà durant un mes i en el qual l’empresa buscarà un acord amb els representants dels treballadors.
Referent a això, afirma que, ‘sent sensible a l’impacte d’aquesta mesura’, aborda la negociació amb els representants dels treballadors amb l’objectiu d’aconseguir ‘el millor acord possible tant per als treballadors com per a l’empresa’.

Segons Vodafone, l’ERO és per ‘revertir la negativa evolució del negoci, reforçar la seva sostenibilitat, protegir la capacitat d’inversió i dissenyar una organització més competitiva i millor adaptada al que demanen els clients’. Així, assenyala que en l’actual context de mercat la demanda de serveis segueix creixent de manera exponencial, però en canvi els preus no augmenten, com reflecteix que prop del 50% de les altes brutes estan associades amb ofertes ‘low i medium cost’.

La companyia assegura que això l’obliga a tenir una estructura de costos preparada per competir amb èxit en tots els segments, una situació que ha portat ja a caigudes dels ingressos i del resultat brut d’explotació (Ebitda) en el primer semestre de l’actual exercici.

Així mateix, també afegeix que les actuals expectatives dels clients, que exigeixen una relació àgil, senzilla i immediata, fan que Vodafone busqui un model organitzatiu més simplificat i que reforci la coordinació i sinergies entre els equips.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb