Les militants de l’Assemblea Feminista de València que havien irromput a l’edifici de la delegació del govern espanyol per denunciar la repressió, han decidit d’eixir-ne després d’haver aconseguit que la delegada, Gloria Calero, accedira a parlar-hi. Segons que han dit, Calero volia rebre’n tres al despatx, però elles han pressionat fins que ha baixat al pati del Temple.

Les membres del moviment feminista de València estan satisfetes de l’acció perquè han aconseguit de fer visibles les seues reivindicacions i han aconseguit parlar amb la delegada a qui han demanat la derogació de la llei mordassa. “En petit comitè ens diu que sí, que la llei s’ha de derogar, però ella continua aplicant-la posant multes. Fa uns dies les han rebudes tres companyes que van acompanyar les piqueteres al judici”, ha dit una de les activistes a l’eixida.

Les militants feministes han agraït el suport de les companyes que han estat fora del palau del Temple mentre ha durat la tancada i han reivindicat la potència del moviment feminista a València. “El moviment feminista anticapitalista no s’atura i el vuit de març serem als carrers”, han dit.

 

Durant el matí s’han anat ajuntant persones a l’exterior de la delegació per a donar suport a les dones tancades dins el recinte del palau del Temple.

 

Les demandes de les feministes

Les dones concentrades demanen també l’arxivament de tots els procediments sancionadors administratius contra el moviment feminista que ara hi ha en curs. Són diverses multes que sumen onze mil euros. Tenen a veure amb la vaga feminista de l’any 2018 i amb la participació en piquets en les vagues del 2018 i 2019.

L’Audiència de València n’ha sancionades vint amb 800 euros de multa i algunes d’elles acaben de rebre ara fa poc les notificacions. Les han recorregudes per la via judicial. S’han fet tres judicis per a veure aquests recursos. En un cas, les dones van ser absoltes, i en els altres dos, van ser condemnades a pagar.

Una altra de les demandes del moviment és el reconeixement que les persones més afectades per la llei mordassa són persones essencials com ara les dones immigrants. Igualment retrauen a la delegada del govern espanyol la duresa de les càrregues policials a les mobilitzacions per la llibertat d’expressió de fa unes setmanes a la ciutat de València.

Segons que informa El Salto, la protesta té un to tranquil i les feministes han demanat pacíficament de parlar amb Calero. S’hi han acostat una dotzena d’agents de la policia, però després de parlar-hi han permès que la protesta continués.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.