ACN Barcelona.-El conseller de Cultura, Santi Vila, espera que “més enllà de la formalitat i la correcció de la visita” d’aquest divendres de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, comporti “compromisos reals i respostes polítiques”. Vila ha explicat que van saber que la vicepresidenta assistiria a l’acte que donarà suport a la candidatura de Sant Jordi com a patrimoni de la UNESCO fa uns dies i ha destacat la importància i transcendència perquè la diada aconsegueixi aquesta distinció. El conseller ha assegurat que “sorprèn que aquesta visita es produeixi avui, en les circumstàncies polítiques que estem vivint”, quan “no hi ha res més enllà de les formes”. “Crec que a les portes de la diada de Sant Jordi aquestes instrumentalitzacions tan delicades val la pena que es contestin amb claredat”, ha reflexionat.

A més, arran de la visita de la vicepresidenta del govern espanyol, Santi Vila ha considerat oportú recordar les paraules de l’escriptor Francesc Pujols, que resaven que “el pensament català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]