ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha defensat aquest dilluns al matí la tesi ‘Fèlix Sardà i Salvany, influencer integrista, en temps del sexenni i la restauració’ a la Sala de Graus de la UIC. Vila s’ha referit a al sacerdot i escriptor Sardà i Salvany com un personatge “reaccionari en el fons, però innovador en les formes”. El director de la tesi era el professor Xavier Baró, que ha destacat la “constància obstinada i cura del doctorand” que ha fet Vila. Entre el públic s’hi trobaven els exconsellers Andreu Mas-Colell i Irene Rigau; l’editor Daniel Fernandez; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs; el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano; el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña; o els escriptors Jordi Amat i Isabel-Clara Simó, entre d’altres. El tribunal l’ha qualificat amb un ‘Excel·lent’ i en els propers dies deliberarà per decidir si li atorga el ‘Cum laude’.

El tribunal estava format pel catedràtic d’Història Moderna a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Joaquím Albareda; la catedràtica d’Història Contemporània a la Universitat de Lleida, Concepció Mir; i la catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat de Girona, Anna Maria Garcia.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb