Les autoritats xineses han difós un vídeo al diari governamental en anglès China Daily amb imatges de la violència de la policia espanyola contra els manifestants catalans. Ho han fet en una campanya en què criminalitzen i ataquen la premsa d’Hong Kong, que acusen d’obstruir la feina de la policia, i defensen la ‘contenció’ de la policia honkonguesa. I per a demostrar la moderació de la seva policia fan la comparació amb la policia espanyola. ‘La comparació de les imatges mostra que n’és, de continguda, la policia d’Hong Kong’, diu el diari.

Aquest mateix mitjà ja va publicar la setmana passada un vídeo amb imatges de les mobilitzacions independentistes a Catalunya, reprimides per la policia espanyola i els Mossos d’Esquadra. ‘El separatisme no serà tolerat a cap país’, acabava dient.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb