El mitjà principal del Kurdistan, RUDAW, ha elaborat un vídeo en què s’explica la situació de Catalunya a un mes i mig del referèndum d’independència de l’1 d’octubre. S’hi diu que el Principat i el Kurdistan són dos pobles amics perquè comparteixen la reivindicació del dret de l’autodeterminació.

En el vídeo hi apareixen el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del govern, Oriol Amorós, l’ex-diputat de la CUP Quim Arrufat i la diputada de Ciutadans al parlament Sonia Sierra, a més d’un ciutadà anònim.

Al vídeo, Sierra evita de fer cap consideració sobre la independència i assegura que s’alegra que el Kurdistan ‘ens considerin bons amics’. També refusa de parlar sobre el referèndum kurd perquè és una cosa que encara no s’ha produït i diu que la política internacional és un àmbit molt complicat.

Amorós defensa el dret d’autodeterminació de Catalunya i del Kurdistan, mentre que Arrufat recorda que el referèndum kurd serà una setmana abans del català i que el reconeixement del resultat per part de les potències internacionals podria afavorir els catalans.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]