El portaveu d’ERC al congrés espanyol, Gabriel Rufián, i l’ex-president espanyol José María Aznar, ha tingut una forta topada dialèctica a la comissió d’investigació sobre el finançament irregular del PP. Rufián ha comparegut amb una samarreta amb el rostre de José Couso, el càmera de televisió assassinat durant la guerra de l’Irac, i li ha demanat si tenia vergonya per la seva gestió política i per les acusacions de corrupció contra tants dirigents del PP. Aznar ha estat agressiu en les respostes, acusant insistentment Rufián de pertànyer a un partit colpista, i fins i tot se li ha escapat que els presos polítics catalans estan condemnats. I això que després ell mateix ha demanat que es respectés la presumpció d’innocència dels acusats del PP. ‘A Espanya la presumpció d’innocència es va convertint en presumpció de culpabilitat’, ha dit Aznar. I Rufián li ha etzibat: ‘Aquesta és la seva herència. Vostè és el padrí d’un càrtel de ministres acusats de corrupció.’

Heus ací alguns dels moments més tensos de la compareixença:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb