Featured Video Play Icon

El màxim dirigent socialista, Pedro Sánchez, fa dies que manté un discurs molt crític contra el nou president de la Generalitat, Quim Torra, que ha acusat unes quantes vegades de xenòfob, racista i supremacista. Ahir, provant de donar un contingut polític a aquests desqualificatius, va anunciar que el PSOE incorporaria una esmena a la llei d’igualtat perquè els càrrecs públics que discriminessin els seus ciutadans rebessin una sanció. Tanmateix, quan una periodista li va demanar quina mena d’actuacions podien implicar aquestes sancions, Sánchez va quedar en blanc.

Després de balbucejar uns quants segons, respon: ‘Ha passat en algun moment que hi hagi immigrants que no puguin accedir a la sanitat pública…’ Justament, resulta que la llei catalana d’universalització de l’assistència sanitària, que hauria garantit el dret d’una sanitat pública a tots els immigrants, va ser aprovada pel Parlament de Catalunya ara fa un any. Però fa dos mesos va ser impugnada pel TC a petició del govern espanyol.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]