Joan Josep Nuet, diputat al congrés espanyol de la coalició ERC-Sobiranistes, va interrogar la ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, a la comissió del congrés de seguiment del departament, una intervenció que ha estat molt criticada a la xarxa pel punt de vista espanyol que assumeix Nuet. Durant el discurs, anuncia que el seu partit proposarà ‘reformes importants’, que, segons diu, ‘són necessàries per a les nostres forces armades‘ i es refereix en repetides ocasions a Espanya com ‘el nostre país‘. ‘És evident, ministra, que nosaltres valorem positivament la contribució dels nostres militars a la nostra seguretat, i ho vull deixar clar perquè consti en acta: en això no tenim cap dubte’, va dir.

Nuet també va reflexionar sobre el paper de l’exèrcit espanyol i va demanar de ‘democratitzar-lo’. ‘El feixisme no ha de tenir cap lloc on amagar-se, tampoc a les forces armades’, va dir. ‘Tot i que la història militar del nostre país és complexa, evidentment, els segles XIX i XX ens van portar molt males notícies, però esperem que aquest segle XXI trenquem amb aquests tabús de la nostra història’, va dir.

Podeu veure ací la intervenció sencera de Nuet:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb