Joan Mena, diputat d’En Comú Podem al congrés espanyol, ha fet una defensa encesa del model d’escola catalana. Mena ha criticat durament Ciutadans per la proposta que ha fet sobre el suposat adoctrinament de l’escola pública catalana i els ha acusat d’haver mentit i de voler dividir la societat catalana.

A més, ha reivindicat el model d’èxit i la igualtat d’oportunitats de l’escola pública de Catalunya, que ha dit que era ‘un tresor social’. I els ha etzibat, sense pèls a la llengua: ‘Avancen per la dreta el govern del PP.’

Ciutadans havia presentat una moció sobre l’adoctrinament ideològic als centres educatius d’Espanya. Tanmateix, l’objectiu era centrar-se únicament en Catalunya i sumar-se als atacs contra l’escola catalana que han fet aquests últims dies alguns dirigents del PP, com ara el ministre Alfonso Dastis i el cap del PP a Catalunya, Xavier García Albiol.

Al ministre Dastis, Joan Mena li ha exigit que demanés perdó o bé que dimitís. Finalment, també ha criticat l’empresonament dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]