La consellera Laura Borràs ha tornat a posar en evidència Ciutadans al parlament quan el diputat Carlos Carrizosa l’ha atacat perquè ningú del govern no va assistir al lliurament dels premis Planeta. Borràs li ha respost que la vida cultural d’aquest país és extraordinàriament rica i diversa i que ‘per assistir a un acte deixem d’assistir a molts altres actes’, i que el dia que es lliuraven aquells premis a la Biblioteca Nacional de Catalunya es feia un acte de promoció de les dones escriptores catalanes i de la literatura universal. I li ha fet una llista amb 140 actes en què ha assistit com a consellera en 43 municipis de tres estats diferents. ‘I la veritat és que m’agradaria molt trobar-los en aquests actes. Hi trobo diputats de molts altres grups, però vostès no.’

Carrizosa ha insistit a criticar que no havia assistit als premis Planeta, i ha tornat a retreure a Borràs que signés el manifest Koiné en favor de la normalització del català. ‘Vostès continuïn amb el manifest Koiné. Som en el pla de promoció de la lectura. Els recomano que llegeixin, si us plau. No tornin a parlar del manifest Koiné sense haver-lo llegit. El posarem com a exercici del Pla Nacional de Cultura.’ Fins i tot ha hagut de cridar l’atenció a Arrimadas perquè l’interrompia en la resposta. ‘Dilluns ens mullàvem per la llengua al Palau Robert; dissabte érem a la Llibreria 22 a Girona; vam estar al Barcelona International Day amb el consorci per la normalització lingüística; i a la diada castellera de Santa Úrsula a Valls. I Ciutadans no hi era’, ha afegit, bo i recordant a Carrizosa els seus ‘punyeters’ castells.

Vegeu-ho:

La pregunta de Carrizosa:

La resposta de Borràs:

La repregunta de Carrizosa:

I la segona resposta de Borràs:

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.