Enmig de les crítiques del PP i Cs i l’agror del debat a les Corts Valencianes abans de l’aprovació de la nova llei del plurilingüisme en el sistema educatiu, el PP ha reconegut per primera volta la unitat del català en seu parlamentària.

La portaveu d’Educació del partit, Beatriz Gascó, ha mostrat uns quants mapes lingüístics dels Països Catalans que són presents a les aules escolars i ha dit: ‘Això és un mapa lingüístic. Que no passa res! Que és un mapa lingüístic! Que és veritat! Els mapes lingüístics existeixen.’ Tot seguit, ha mostrat un mapa de dialectes del català: ‘No ens queixem ni denunciem absolutament res. Els mapes lingüístics existeixen’, ha insistit.

Ara, al final ha ensenyat un mapa de la divisió comarcal del país i ha criticat el PSPV pel fet de consentir que es facin servir a les aules: ‘El senyor Puig no fa absolutament res, vostès són còmplices d’aquesta situació.’

El diari la Veu ho ha recollit en un vídeo.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb