Víctor Terradellas: ‘En tot procés d’independència un ha de saber qui té al costat’

  • Nega rotundament que ningú li oferís deu mil soldats russos, tal com assegura el jutge que va ordenar l'operació Vólkhov

VilaWeb
Redacció
08.11.2020 - 08:54
Actualització: 10.11.2020 - 11:46

El president de CATmón i ex-dirigent de CDC, Víctor Terradellas, investigat per l’Audiència de Barcelona d’elaborar una llista que classificava a diversos Mossos d’Esquadra segons la seva ideologia, patriotisme o orientació sexual, ha dit al programa de TV3, Preguntes freqüents, que ‘en tot procés d’independència un ha de saber qui té al costat‘. I ha afegit: ‘Recollíem informació que ens passaven i l’apuntàvem en una llibreta, com vam fer una altra d’economistes’.

Terradellas ha assenyalat que la llibreta amb l’esmentada llista és seva i el seu advocat, Francesc Sánchez, ha puntualitzat que el seu client ‘no és càrrec públic, és un persona privada’. ‘Ens hauríem de preguntar -ha afegit Sánchez-per què un sistema judicial del segle XXI obre una investigació d’actuacions privades de les que no s’infereix cap delicte’.

L’ex-dirigent de CDC ha negat, d’altra banda, les acusacions de desviar subvencions il·legals de la Diputació de Barcelona i ha afirmat: ‘Mai hem tingut dos milions d’euros. Rebem (subvencions) per a anuncis a les nostres revistes i projectes’, portats a terme per la fundació que presideix, CATmón.

El titular de jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona investiga una trama que suposadament va desviar, almenys, dos milions d’euros de subvencions per a projectes de cooperació de la Diputació de Barcelona en el primer mandat de CiU, en la qual, presumptament, també estaria implicat Terradellas.

En el transcurs de l’entrevista, Terradellas ha negat haver parlat amb el diputat rus Serguei Markov de Catalunya: ‘Amb el diputat Markov no vaig parlar de Catalunya. Vaig parlar d’una segona conferència que s’havia fet a la Universitat de Barcelona’.

Markov és diputat del partit oficialista Rússia Unida i és professor de la Universitat Estatal de Relacions Internacionals de Moscou, i el seu nom apareix en una llibreta confiscada a la seu de CATmón.

El jutge que investiga el desviament de fons per costejar les despeses del president català Carles Puigdemont a Waterloo sospita que, dies abans de la DUI, Rússia li va oferir traslladar a Catalunya a 10.000 soldats i pagar el deute català, el que el president va rebutjar. Sobre aquest fet, Terradellas és clar: ‘A mi no m’han ofert mai 10.000 soldats russos’.

El jutge basa les seves sospites en dos arxius d’àudio intervinguts al telèfon de Víctor Terradellas, enregistraments de dues converses que aquest va mantenir amb l’ex-dirigent de CDC David Madí i amb l’ex-conseller d’ERC Xavier Vendrell, que també van ser detinguts.

Sobre aquests enregistraments, Terradellas ha assegurat: ‘No he gravat mai i no ho faré mai. Això està tergiversat totalment’. El seu advocat ha anunciat que demanaran una prova forense sobre el telèfon de Terradellas perquè el seu client no ha fet aquestes gravacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any