Edicions Sidillà ha publicat el primer volum de la Història de la cuina catalana i occitana, dedicat a salses, aperitius, ensalades i sopes, obra de Vicent Marquès. L’obra tracta de les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre les cuines catalana i occitana. El llibre segueix el fil de les relacions entre els antics regnes, comtats i regions dels dos territoris, així com les particularitats d’unes terres que comparteixen condicions climàtiques que han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món.

Des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar la particularitat de la cuina catalana i occitana en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Marqués ha dedicat la seva vida a reunir la història d’aquesta cuina, que ara veu la llum a través d’aquesta obra.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb