Edicions Sidillà ha publicat el primer volum de la Història de la cuina catalana i occitana, dedicat a salses, aperitius, ensalades i sopes, obra de Vicent Marquès. L’obra tracta de les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre les cuines catalana i occitana. El llibre segueix el fil de les relacions entre els antics regnes, comtats i regions dels dos territoris, així com les particularitats d’unes terres que comparteixen condicions climàtiques que han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món.

Des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar la particularitat de la cuina catalana i occitana en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Marqués ha dedicat la seva vida a reunir la història d’aquesta cuina, que ara veu la llum a través d’aquesta obra.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.