Els gegants del Vendrell (Baix Penedès) ja són a casa. En Salvador i la Teresa han estat aclamats en una gran festa de benvinguda avui a la plaça Vella. Amb tocs de campanes, tronada i música, els vendrellencs han rebut amb joia i alegria les figures una setmana després d’haver estat robades en una nau del polígon industrial de la Cometa.

Els gegants robats han protagonitzat una ballada d’honor i han estat acompanyats de les entitats de cultura popular de la ciutat. El president de l’Associació dels Gegants i Nans del Vendrell, Joan Ferré, ha afirmat que se senten ‘alliberats i molt contents’ després de molts dies de tensió. A banda, l’ajuntament ha assenyalat que tornaran a avaluar si les figures s’han de guardar a la nau del polígon o si en milloren les mesures de seguretat.

El batlle ha anunciat que per la Fira de Santa Teresa a l’octubre es convidarà la Colla de Gegants de Borriana, perquè va ser un dels seus membres que va donar l’avís a la Guàrdia Civil de la troballa del remolc amb els gegants a dins. La Guàrdia Civil va localitzar divendres el remolc dels Gegants i Nans del Vendrell en una carretera secundària de la Plana Baixa, entre els municipis de Nules i Moncofa. L’associació gegantera i l’ajuntament encara no saben si emprendran accions a l’espera que se sàpiguen més detalls del robatori, car la investigació policíaca continua oberta.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.