ACN Sant Cugat del Vallès.-L’empresa catalana Valldoreix Greenpower està desenvolupant el Cleandrone, un dron destinat a la neteja automatitzada de grans superfícies de vidre, panells fotovoltaics i heliòstats, un conjunt de miralls reflectors de seguiment d’energia solar. L’objectiu de la firma, que compta amb una patent internacional, és adaptar aquests aparells a la neteja d’edificis per agilitzar aquest tipus de tasques. Segons un comunicat del departament d’Empresa i Coneixement, aquesta empresa de Sant Cugat del Vallès preveu tenir llest el prototip a finals de març i poder comercialitzar-lo el 2017. Valldoreix Greenpower s’ha pogut beneficiar del programa ‘Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental’ de la Generalitat per fomentar projectes d’R+D, que l’any passat va destinar cinc milions d’euros per ajudar a 61 empreses.

Cleandrone es desenvoluparà durant els pròxims mesos i està previst que es comenci a comercialitzar el 2017. Ricard Pardell, gerent de Valldoreix Greenpower, ha detallat que el projecte es divideix en dues fases de desenvolupament: “la primera, que és la que estem enllestint ara, és fer possible que els nostres drons siguin capaços de netejar panells solars de forma autònoma, fent servir la visió artificial conjuntament amb altres sensors”. “La segona fase, que és la que tenim previst que acabi abans de final d’any, consisteix a obtenir un sistema complet de gestió de drons de neteja i estacions de recàrrega totalment automàtiques”, ha explicat Pardell.El primer prototip autònom de Cleandrone estarà llest a finals de març i la versió definitiva del sistema es llençarà a finals de 2016 coincidint amb el tancament de la segona fase. “Aquest prototip ens servirà per fer demostracions pels nostres clients i ens permetrà mostrar al públic com els nostres drons poden fer feines de neteja de forma autònoma”, ha afirmat Pardell. L’empresa compta amb un equip format per vuit treballadors.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb